”Hallituksen sote- ja aluehallintouudistus vaarantavat metropolialueen kasvun”

27.5.2016 klo 07:38 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien metropolityöryhmä kritisoi ankarasti hallituksen sote- ja aluehallintouudistusta. – Ne vaarantavat metropolialueen kasvun, KD:n työryhmä muistuttaa.

Kristillisdemokraattien metropolityöryhmä palauttaa mieleen Sipilän hallituksen lupauksen.Sote-uudistuksen ei pitänyt nostaa kokonaisveroastetta.

– Tämä lupaus on nyt unohtumassa, kun hallitus kaavailee keräävänsä sote- ja aluehallintouudistuksen rahoituksena pääkaupunkiseudulta lisämaksuosuutena lähes 500 miljoonaa euroa.

Vaadimme hallitukselta tasapuolisuutta. Ei ole oikein, että jollain alueella pakotettaisiin kaupungit jopa neljän prosenttiyksikön veronkorotuksiin.

Kristillisdemokraattien metropolityöryhmä pitää kaavailuja vaarana koko maan orastavalle kasvulle. Juuri kun pääkaupunkiseutu on panostanut merkittävällä tavalla alueen kasvuun ja investoi voimakkaasti koko Suomen tulevaisuuteen, ollaan tilanteessa, jossa hallituksen toimet hyydyttävät hyvän kehityksen.

– Vaadimme hallitukselta tasapuolisuutta. Ei ole oikein, että jollain alueella pakotettaisiin kaupungit jopa neljän prosenttiyksikön veronkorotuksiin, KD:n työryhmä toteaa.

Hallituksen toimet uhkaavat kaikkien suurten kaupunkien kasvua. Tähän ei Suomella ole varaa.

Kristillisdemokraattien metropolityöryhmää pääkaupunkiseudulla vetää KD:n Espoon osaston puheenjohtaja Kristiina Drotár. Työryhmään kuuluu Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginvaltuutettujen ja varavaltuutettujen lisäksi muita KD:n vastuunkantajia näiden kolmen kaupungin osastoista ja piireistä. Työryhmän työskentelyyn osallistuvat tiiviisti myös alueen kansanedustaja Antero Laukkanen Espoosta sekä puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

Ylös