Kodittomat-näytelmä saa ensi-iltansa lauantaina Oronmyllyllä

27.5.2016 klo 11:30 Kotimaa Kristiina Kunnas

Orpokodeissa kasvaneitten lasten kohtalot näyttäytyvät perjantaina ennakkonäytöksessä ja lauantaina ensi-iltaan tulevassa Kodittomat-näytelmässä Oronmyllyllä.

Kodittomat-näytelmän ovat käsikirjoittaneet ohjaaja Arto Myllärinen ja toiminnanjohtaja-kirjailija Teuvo V. Riikonen. Hänet tunnetaan myös pitkän linjan KD-poliitikkona.

– Kodittomat-näytelmän teema on hyvin ajankohtainen. Sillä on myös yhteiskunnallista merkitystä. Kodittomuus koskee miljoonia ihmisiä. Suomalaiset muistavat Karjalan evakot ja muualle maailmaa muuttaneet. Nyt koko maailmaa ravisuttaa valtava pakolaisaalto, muistuttaa tuottaja Markku Leminen.

Tuotantoryhmä muistuttaa, että kodittomuus on myös sisäinen asia.

– Moni kokee kodittomuutta pienessä joukossa ja suuressa väkimäärässä. Ihminen hylätään, jätetään yksin eikä oteta joukkoon. Tuhansien lapsien kohtalo on tulla vanhempiensa hylkäämiksi. Kodittomuuden takia on perustettu orpokoteja ja otettu lapsia huostaan. Kodittomuuden seurauksena on itketty ja menetetty toivo tulevaisuudesta.

Kotittomat-näytelmän taustateemana on yli satavuotiaan uukuniemeläisen liikkeen ja Parikanniemisäätiön historia ja niiden orpokoti- ja lastenkotityö sekä orpokotijuhlat.

Näytelmä toteutetaan Kansan Raamattuseuran Säätiön ja Parikanniemisäätiön yhteistyönä.

Rooleissa nähdään niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Näyttelijöihin kuuluvat muiden muassa  Eija Vilpas, Aino Kimppa, Tiia Kinnunen, Anna LevyVilja Riutamaa, Lasse Riutamaa, Sari Behm, Ani HassinenJukka Lehtinen, Pauliina Lyijynen, Timo Lyijynen, Pekka Maaranen,Jaakko Parkkinen, Teuvo V. Riikonen, Ari Tähkäpää ja Arto Valkeapää.

 

Kodittomat-näytelmän esitykset, kesto noin 2 tuntia 20 minuuttia:
•   27.5. klo 18 ennakkoesitys
•   28.5. klo 18 ensi-ilta
•   29.5. klo 13 ja klo 18
•   30.5. klo 18
•   11.8. klo 18
•   12.8. klo 18
•   14.8. klo 14 ja klo 18

 

Ylös