Essayah vaatimattomana tyylilleen uskollisesti: ”Tärkeintä, että Suomi saa paikan KOK:hon”

3.6.2016 klo 18:47 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kun uutinen Kansainvälisen olympiakomitean johtokunnan päätöksistä saapui, Sari Essayah oli lentokoneessa. KD-Lehti sai hänet kiinni heti lennon laskeutumisen jälkeen.

Entinen huippukävelijä Sari Essayah on ehdolla yhteen urheilumaailman arvostetuimmista luottamustehtävistä, Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n henkilöjäseneksi.

Suomi menetti pitkäaikaisen edustajansa toukokuussa 2015, kun vuodesta 1976 jäsenenä ollut Peter Tallberg kuoli.

Uutistoimisto Reuters kertoi tänään, että Kansainvälinen olympiakomitean johtokunta päätti perjantain kokouksessaan ehdottaa Essayah’n ja seitsemän muun henkilön valitsemista jäsenikseen elokuussa Rio de Janeirossa. Lopullinen sinetti saadaan kesäolympialaisten aikaan Brasiliassa.

Onnea, Sari Essayah!  Miltä nyt tuntuu?

– Kiitokset onnitteluista! Tärkeintä on, että Suomi saa paikan ja Kansainvälisen olympiakomitean uudistaminen etenee, vaatimaton Essayah vastaa kuullessaan onnittelut pääsemisestään ehdolle urheilumaailman huippupestiin.

Koen, että minulla on näkemys siitä yhteisestä urheilun kielestä, mitä maailmassa eri puolilla ymmärretään.

– Nämä henkilövalinnat tukevat tuota tavoitetta, heti lennon laskeutumisen jälkeen puhelimen päähän saatu Essayah jatkaa.

Essayah, 49, on seurannut aktiivisesti urheiluelämää ja yleisurheilua oman kilpauransa jälkeen. Se päättyi Atlantan olympialaisten ja kauden 1996 jälkeen.

Essayah on istunut Suomen Urheiluliiton hallituksessa ja oli vuosien ajan Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAF:n kävelykomitean jäsen, aina vuoteen 2015 saakka. Tällä hetkellä Essayah on Yleisurheilun Tuki -säätiön hallituksessa, Suomen Urheiluliiton eettisessä valiokunnassa sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton eettisessä valiokunnassa.

– Jos yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja taustani ovat vaikuttaneet siihen, että Suomi saa paikan, niin toki olen käytettävissä. Koen, että minulla on näkemys siitä yhteisestä urheilun kielestä, mitä maailmassa eri puolilla ymmärretään. Onhan urheilu yksi suurimmista rauhanliikkeistä, Essayah sanoo.

 

Ylös