Sari Essayah nousemassa Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi – johtokunta esittää Essayah’a

3.6.2016 klo 17:44 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kansainvälisen olympiakomitean johtokunta esittää Sari Essayah’a Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi ja sen ainoaksi suomalaisedustajaksi.

Lausannessa koolla oleva Kansainvälisen olympiakomitean johtokunta esittää Sari Essayah’a Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi. Kansanedustaja Essayah on vuoden 1993 kävelyn 10 kilometrin maailmanmestari ja vuoden 1994 euroopanmestari. Koulutukseltaan Essayah on kauppatieteen maisteri.

Essayah oli uutisen tullessa juuri lentokoneessa, joten hänen omat kommenttinsa kuullaan myöhemmin.

Urheilulehti.fi ennakoi jo viime tiistaina 24. toukokuuta, että Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja entinen meppi olisi yllätysnimenä ehdolla jäseneksi Kansainväliseen olympiakomiteaan KOK:hon. Edellinen suomalaisjäsen oli Peter Tallberg, joka kuoli 2015.

Lopulliset valinnat esitysten pohjalta tehdään Rio de Janeiron kesäolympialaisissa elokuussa.

Essayah oli uutisen tullessa juuri lentokoneessa, joten hänen omat kommenttinsa kuullaan myöhemmin.

 

KOK eli Kansainvälinen olympiakomitea

KOK (lyhenne sanoista Kansainvälinen olympiakomitea) on suurin ja vaikutusvaltaisin urheilun kattojärjestöistä. KOK:n johdolla järjestetään joka neljäs vuosi kesä- ja talviolympialaiset, ja se päättää niiden pitopaikat. KOK:n perusti paroni Pierre de Coubertin vuonna 1894 herättääkseen Antiikin Kreikan olympialaisten perinteen uudelleen henkiin. Nykyinen KOK:n puheenjohtaja on saksalainen Thomas Bach, jonka toimikausi alkoi syyskuussa 2013.
Ylös