PAM ehdollisesti mukana kilpailukykysopimuksessa

3.6.2016 klo 14:28 Politiikka Samuli Rissanen

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus on käsitellyt ja hyväksynyt kaupan-, majoitus- ja ravintola- ,kiinteistöpalvelu-, turvallisuusalan sekä useiden pienempien sopimusalojen kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset.

PAM on edustamiensa alojen osalta mukana kilpailukykysopimuksessa, mikäli myös Metalliliitto on sopimuksessa mukana.

PAMin hallitus hyväksyi äänin 12-4 kilpailukykysopimuksen, mikäli Metalliliitto on myös mukana sopimuksessa. PAMin edustamilla aloilla työskentelee yli 400 000 palkansaajaa.

– Päätös ei edelleenkään ollut helppo, mutta tärkeimmäksi perusteluksi nousi nyt orastavan talouskasvun tukeminen ja valtava työttömyys, jota on pyrittävä helpottamaan kaikin keinoin, PAMin puheenjohtaja Ann Selin avaa päätöksen taustoja.

Selinin mukaan maan hallituksen torstaina julkistaman veropaketin ostovoiman turvaava vaikutus ja toisaalta pakkolakipaketin lopullinen kuoppaaminen myös luonnollisesti selkeyttivät tilannetta.

– Omasta puolestani olen toki huojentunut, että pitkä prosessi on meidän osaltamme saatu päätökseen ja toivon, että kokonaiskattavuus nousee niin korkeaksi, että hallituksen veroporkkana jopa aavistuksen parantaisi palkansaajien ostovoimaa, Selin kertoo.

PAMin hallitus hyväksyi äänin 12-4 ehdollisen kilpailukykysopimuksen, mikäli Metalliliitto on myös mukana.

PAMin edustamilla aloilla työskentelee yli 400 000 palkansaajaa.

Ylös