Posti vähentämässä jopa 370 työntekijää – Uudenmaan varhaisjakelu osin päättymässä

8.6.2016 klo 12:57 Kotimaa KD Lehti

Posti käynnistää yt-neuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 370 henkilöä.

STT uutisoi, että yt-neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina. Kohderyhmään kuuluu 538 Postin varhaisjakelussa Uudellamaalla työskentelevää ihmistä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä.

Syy vähennyksiin on varhaisjakelun päättyminen osassa Uuttamaata.

Sanomalehtien varhaisjakelu jatkuu alueella normaaliin tapaan vähintäänkin loka-marraskuulle Postin hoitamana. Muutoksen jälkeen jakelu jatkuu normaalina Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla sekä osassa Uuttamaata.

Syy vähennyksiin on varhaisjakelun päättyminen osassa Uuttamaata.

Posti joutuu luopumaan myös yhteisjakelulehtien varhaisjakelusta Uudellamaalla loka-marraskuun jälkeen, sillä varhaisjakeluun ei jää enää riittävästi lehtiä jaettavaksi kannattavan toiminnan varmistamiseksi. Yhteisjakelulehtiin kuuluvat muun muassa Helsingin Sanomat, Turun Sanomat ja muita maakunta- ja paikallislehtiä.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin hoitamaan varhaisjakeluun muualla maassa tai perusjakeluun.

Ylös