Kiitoskahvit kaatosateessa – osuuskauppavaalit oli KD:lle menestys

17.6.2016 klo 11:23 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Nämä vaalit olivat merkkipaalu tiellä menestykseen, kiitti uudelleen HOK-Elannon edustajistoon valittu helsinkiläiskaupunginvaltuutettu Mika Ebeling.

HOK-Elannon vaalien kiitoskahvit vietettiin kaatosateessa. Helsingin taivas oli antelias, eikä suostunut kuivumaan edes illansuussa.

Iloisilla kiitoskahvilaisilla oli onneksi katto pään päällä, sillä tilaisuus pidettiin Alppitalon ravintola Ilmassa.

HOK-Elannon talousjohtaja Laura Oja muistutti puheessaan, että pääkaupunkiseudun HOK-Elanto on Suomen eniten omistettu osuuskauppa.

– Me myymme 80 prosenttia suomalaisia tuotteita. Ja jopa viidennes eli 20 % Suomen luomusta myydään HOK-Elannossa.

–     Työllistämme 5 500 henkilöä, pyrimme kokoaikaistamaan työsuhteita, haluamme henkilöstöllemme hyvän arjen, kertoi Laura Oja.

–     Vastuullinen yritys pitää huolta ruokahävikistä ja luo halpuutus-strategian itse säästämällä. Vain kannattava yritys voi olla vastuullinen, Oja muistutti kertoessaan suurimman osuuskaupan toiminnasta ja periaatteista.

Nyt on verrytelty ja kone on lämmin. Nyt kaikki mukaan kuntavaaleihin,

Edustajistoon toisen kerran valittu helsinkiläispastori ja kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling listasi Kristillisdemokraattien vaalimenestyksen syitä. KD sai 5,3 % äänistä ja kolme edustajapaikkaa, kun aiemmin oli kaksi. Äänimäärä lisääntyi merkittävästi.

– Asetimme tavoitteen saada vaaleihin täyden listan, ja kartoitimme alueellisesti, minkä verran haemme ehdokkaita mistäkin. Myös puolueen puheenjohtaja osallistui antamalla äänensä meidän käyttöömme mainoksessa, Ebeling kiitti.

– Mutta ennen kaikkea näissä vaaleissa näimme, minkä siunauksen voimme saada kun laitamme itsemme likoon, Ebeling sanoi kiittäen kaikkia ehdolle lähteneitä.

–    Tämä oli merkkipaalu tiellä tuleviin menestyksiin, toivottavasti olette kaikki käytettävissä seuraavissa vaaleissa, Ebeling kannusti.

Kahvitilaisuudessa kiitettiin järjestöpäällikkö Mikko Rekimiestä, joka oli ehdokasrekrytoinnin mestari. Mika Ebelingin ja Antero Laukkasen rinnalle edustajistoon nousi uutena lääkäri Pekka Reinikainen, kokenut entinen kaupunginvaltuutettu. Reinikainen piti puheen soten sotkuisesta nykytilanteesta ja monista haasteista.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah innosti kaikkia S-vaalien ehdokkaita mukaan kuntavaaleihin. Hän kiitti ehdokkaita ja iloitsi siitä, että KD saavutti S-vaaleissa menestystä ympäri Suomen.

–     Käytän mielelläni näitä urheilutermejä. Nämä olivat hyvät esikisat.

–     Nyt on verrytelty ja kone on lämmin. Nyt kaikki mukaan kuntavaaleihin,  Essayah sanoi.

Hän kertoi puolueen tavoittelevan kaikkien aikojen kuntavaalitulosta.

– Mahdollisimman täydet listat, hyvä yhteistyö ehdokkaiden kesken. Kuntavaaleissa jokainen on voittaja, kun ollaan kokoamassa samaan pottiin ääniä.

Essayah rohkaisi niitä, jotka olivat ensimmäistä kertaa ehdolla.

–     Kun olin ensi kerran kuntavaaleissa, saavutuksenani oli kokonaista 16 ääntä. Siitä on lähdetty politiikan uralle, Essayah kertoi.

–     Juuri nyt on historiallinen hetki olla mukana politiikassa. Asioita todella tapahtuu! Nyt jos koskaan pitää olla mukana. Pitää olla vaikuttamassa siihen, miten oma kotikunta pärjää, Essayah innosti.

KD:n edustajat HOK-Elannossa 2016-2020

Antero Laukkanen, kansanedustaja, Espoo
Mika Ebeling, pastori, kaupunginvaltuutettu, Helsinki
Pekka Reinikainen, lääkäri, ex-kaupunginvaltuutettu, Helsinki
Varaedustajat:
Tiina Tuomela, lääkäri, KD Naisten puheenjohtaja, Vantaa
Maija Hurri, toimittaja, kaupunginvaltuutettu, Vantaa
Andreas Forsberg, humanististen tieteiden kandidaatti, Helsinki
Lea Ahonen, rehtori, Tuusula
Ylös