”Elä kuin viimeistä kesäpäivää!”

27.6.2016 klo 18:30 Kolumnit Sari Essayah

Vähittäistavarakaupan mainos osuu keskivertosuomalaisen kesänvieton ytimeen. Suvi on lyhyt grillata, uida, mökkeillä, laittaa pihaa ja maalata, ja samalla sivusilmällä seurata tuleeko se sade vai paistaako ollenkaan. Lomille lähtijöitä on tapana varoitella aikatauluttamasta vapaa-aikaansa. Kullakin on kuitenkin oma rytminsä; siinä missä joku kiertää väsymättä kulttuuririennot, sukukokoukset ja kesäjuhlat, toinen nauttii hiljaiselosta mökillä ja kolmas kokee citykesän jäätelöterasseineen. Joten viihdytään itse kukin tavoillamme, mutta omaa rytmiä kunnioittaen.

Tärkeintä on optimin löytäminen levon ja rasituksen välille. Ihmisen oman ajan ja elämisen tahdin kunnioitus edistävät työtä, terveyttä ja ihmissuhteita lomilta palattuakin.

Poliitikon kesään kuuluvat kesätorit ja -tapahtumat. Kuntavaaleihin on 10 kuukautta, joten vaalivoittoa halajava ehdokas ja osasto on esillä jo kesällä. Monissa lehtien toimituksissa heinäkuu on uutisten luppoaikaa; mikä onkaan otollisempi hetki mielipidekirjoituksille, kertoa valtuustokauden tekemisistä ja ottaa reippaasti kantaa.

Kuntavaaleihin on 10 kuukautta, joten vaalivoittoa halajava ehdokas ja osasto on esillä jo kesällä.

Kuntavaalit ovat volyymivaalit, joissa saavutetut valtuustopaikat ovat varsin suorassa suhteessa ehdokkaiden määrään. Ehdokasrekrytointia ei kuitenkaan voi hoitaa puolue, piiri tai osasto, vaan se on meidän jokaisen koodeeläisen vastuulla. Rekrytoinnissa pätee vanha viisaus, ”mitä suurempi nuotta, sen isompi saalis”. Keskimäärin viidestä pyydetystä yksi suostuu ehdokkaaksi eli tarvitaan useita kontakteja ja lannistumatonta asennetta. Hyvä ehdokas voi myös olla lähempänä kuin arvaatkaan, sillä jokainen jäsen on potentiaalinen ehdokas. Pistä harkintaan.

Eletään siis kuin viimeistä kesäpäivää: pidetään lomaa, mutta myös ääntä itsestämme ja ahkeroidaan ehdokashankinnassa!

Ylös