Vastenmielinen hallitus  

28.6.2016 klo 08:51 Kolumnit Asmo Maanselkä

Ulkoministeri Timo Soini teilaa ”plokissaan” kilpailijansa lässytyskristityiksi. Jos Soini on vastavoima lässytykselle, niin onko äänestävä kristikansa saanut tilaamaansa vahvaa arvopolitiikkaa?

Heti alkajaisiksi hallitus toi pikavauhdilla homolait eduskuntaan, vaikka Soini linjasi, että ‘perhe on se linnake, joka homoliitoilla yritetään murtaa’. ”Vastenmielistä,” sanoi lait esitellyt ministeri Lindström. Kuka vastenmieliseen toimintaan pakotti? Edes lain lapsivaikutuksia ei keritty tehdä. Asiaa olisi voinut jarruttaa vuosia.

Miten kävi sunnuntaikaupan? Soini piti tärkeänä, että ”pyhyyden taju yhteiskunnassa säilyy. ” Ilman suurempaa huuhtelua pyhä vedettiin pöntöstä alas. Nyt ei tarvitse sunnuntaisin juosta kirkossa, kun roinalla voi sieluaan ravita.

Soini linjasi, että vainottuja kristittyjä pitäisi auttaa. Miten? Kehitysyhteistyövarat vietiin kristillisiltä järjestöiltä.

Markkinavimmassaan hallitus yhtiöittää terveyspalvelut, luonnon ja jopa Suomen tiestön. Perussuomalaiset äänesti Kreikan kolmannen tukipaketin puolesta, koska Saksan pankit eivät saa kaatua.

Soini linjasi, että vainottuja kristittyjä pitäisi auttaa. Miten? Kehitysyhteistyövarat vietiin kristillisiltä järjestöiltä. Leikkausta juhlittiin karnevaalitunnelmissa PS:n puoluekokouksessa. Rajat ovat sepposen selällään ja tänne saapuu iPhone-miehiä ISIS:ksen koulutusleireiltä. Kristityt pakolaiset hukkuvat Välimereen. Puola ja Tšekki ottavat suoraan kristittyjä pakolaisia. Ulkoministerillä olisi valta tehdä toisenlaista politiikkaa.

Kun KD oli hallituksessa, yksikään liberaali lakiesitys ei läpäissyt turvaverkkoamme. Nyt hallituksen maali vuotaa kuin seula. Kristittyjen pitäisi pysähtyä miettimään saavatko mitä tilaavat. Soini lässyttää arvojaan, mutta tekee arvojen vastaista, vastenmielistä politiikkaa.

Ylös