KD:n RoadShow valloitti Kouvolassa – käsivoimien kokeilun suosio yllätti

22.8.2016 klo 18:52 Kotimaa Kristiina Kunnas

KD:n koko syksyn kestävä RoadShow-kiertue starttasi viime viikolla Salosta. Kouvolassa käden puristusvoiman kokeilemisesta ei ollut tulla loppua.

Kristillisdemokraatien syksyn RoadShow käynnistyi Salosta ja jatkoi Kouvolaan. Eri puolilla Etelä-Suomea kiertävän tapahtumien sarjan tarkoituksena on tuoda näkyvyyttä puolueelle ja hankkia iso määrä kuntavaaliehdokkaita. Autokin on jo valmiiksi teipattu, ja siinä on näkyvillä slogan: Inhimillisempi ote päätöksentekoon.

Salon iltatorilla ja Kouvolan Taiteiden yössä jättihitiksi muodostui mittelö Sari Essayah’n ja paikallisten valtuutettujen käsivoimia vastaan. Puheenjohtaja Essayah oli paikalla hauskana pahviversiona, mutta kansa pääsi kokeilemaan kämmenpuristimella kummalla on kovempi puristusvoima kädessään.

Sekä Salossa että Kouvolassa löytyi sekä puheenjohtajan että kaupunginvaltuutettujen voittajia.

Kouvolassa kaupunginvaltuutettu Sakari Smeds on huomannut, että kuntaliitosten seurauksina tuntuu, että päätöksenteko on karannut äänestäjiltä.

– Kuntalaiset kyllä haluavat, että heitä kuunnellaan ja, että heillä on aito mahdollisuus vaikuttaa vaalien välilläkin. Päätöksenteko on tuotava lähemmäs kuntalaisia, Smeds  korostaa.

KD:n RoadShow-kiertue oli Kouvolan Taiteiden yössä viime viikolla ja jatkaa monille paikkakunnille Etelä-Suomessa. Käden puristusvoiman mittaamiseen ja leikkimieliseen kisaan Sari Essayah'n kanssa on ollut jopa jonoa. Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies (vasemmalla) antaa ohjeita.

KD:n RoadShow-kiertue oli Kouvolan Taiteiden yössä viime viikolla ja jatkaa monille paikkakunnille Etelä-Suomessa. Käden puristusvoiman mittaamiseen ja leikkimieliseen kisaan Sari Essayah’n kanssa on ollut jopa jonoa. Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies (vasemmalla) antaa ohjeita.

Kouvolassa tähän on jo alettu kiinnittää huomiota.

– Suur-Kouvolaan on tulossa viisi aluekeskusta, joissa kaupungin tarjoamille palveluille annetaan tietyissä rajoissa säilymistakuu. Aluekeskusmalli liittyy Kouvolan asukaslähtöiseen uuteen palvelumalliin, jossa hahmotellaan tavoitetta vuodelle 2030, Smeds kertoo.

Aluekeskuksille valittaisiin 7-11 -jäseniset alueparlamentit, joilla olisi mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa asioihin.

– Näin paikallinen ääni kuuluisi parhaiten, Smeds huomauttaa.

Kouvolan uutta palvelumallia suunnitelleessa ohjaustyöryhmässä on ollut 10 luottamushenkilöä ja kaksi asiantuntijajäsentä. Työryhmän puheenjohtajana on toiminut juuri Sakari Smeds, KD:n kaupunginvaltuutettu. Ryhmän mottona on Kouvola hakee uutta suuntaa.

Palvelumallilla pyritään korostamaan paikallisuutta, avoimuutta ja vahvistamaan samalla kaupungin sisäistä elinvoimaa.

RoadShow-tapahtumissa mukana KD:n puoluejohtoa, kansanedustajia, puoluetoimiston väkeä sekä paikallisia valtuutettuja. Katso tarkat tiedot täältä.

 

Sari Essayah testasi puristusvoimansa palattuaan Rion olympialaisista, hallintopäällikkö Ismo Portinin ja puoluesihteeri Asmo Maanselän valvonnassa. Kansa pääsee haastamaan hänen tuloksensa kämmenpuristin-kisassa. RoadShow –kiertue tuo näkyvyyttä koko puolueelle. Vaikka puheenjohtaja Essayah ei pääsekään kaikille paikkakunnille, voi hänen kanssaan lähteä kuitenkin kilpasille. (Kuva Kristiina Kunnas)

Sari Essayah testasi puristusvoimansa palattuaan Rion olympialaisista. Hallintopäällikkö Ismo Portin ja puoluesihteeri Asmo Maanselkä valvovat tulosta. Kansa pääsee haastamaan Essayah’n käsivoimat kämmenpuristin-kisassa. Vaikka puheenjohtaja Essayah ei pääsekään kaikille paikkakunnille, voi hänen kanssaan lähteä kuitenkin kilpasille. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös