KD koko syksyn tien päällä: RoadShow kävi jo Lahdessa, viikonloppuna Espoo, Kerava ja Riihimäki

8.9.2016 klo 07:27 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien RoadShow ehti keskiviikkona Lahteen. Seuraavaksi käsivoimiaan voi testata lauantaina Espoon keskuksen syysmarkkinoilla ja sunnuntaina sekä Keravan sirkusmarkkinoilla että Riihimäen asematapahtumassa.

– Mukavan kirpakka syysaamu oli Lahen torilla, toteaa KD:n Hämeen piirin puheenjohtaja, lahtelainen Sonja Falk.

– Täällä käytiin hyviä keskusteluja vanhusten hoitajamitoituksesta, välittämisen kulttuurin katoamisesta ja kovien arvojen jyräämisestä. Lisäksi puhuttiin työllisyydestä, Lahti-Riihimäki -junavuoroista ja hiukan sivuttiin myös Kelan pääjohtajan valintaprosessia, Falk listaa.

Tarkoituksena on tavata mahdollisimman paljon kansaa sekä järjestää hauska kisa kämmenvoimista.

Lahden torilla keskiviikkoaamuna vieraillut kansanedustaja, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah muistutti säästöjen aluepoliittisista vaikutuksista.

– Ensi vuodelle aikaistetut säästöt uhkaavat vakavasti ammatillisen opetuksen laatua. Salpaus on esimerkki oppilaitoksesta, jossa nuorten ja aikuisten koulutuksen väliset raja-aidat on kaadettu jo aiemmin, Essayah sanoi.

– Samoin säästöt on jo pitkälti haettu järjestäjäverkosta, hallinnosta ja yhteisistä tukipalveluista. Jäljellä on enää mahdollisuus leikata opetuksen määrästä ja laadusta. Salpauksen aikomus vähentää työntekijöitä ja luopua kiinteistöistä Orimattilassa ja Nastolassa kertoo tästä paineesta.

Kristillisdemokraattien näkymiskampanja Inhimillisempi ote päätöksiin jatkaa loppuviikoksi muihin Etelä-Suomen kaupunkeihin. Tarkoituksena on tavata mahdollisimman paljon kansaa sekä järjestää hauska kisa kämmenvoimista. On mahdollisuus haastaa niin puheenjohtaja Essayah’n kuin muiden poliitikkojen käsivoimat. Tietenkin tilaisuuksissa on tullut myös ehdokashakemuksia ensi kevään kuntavaaleihin.

Lauantaina ollaan Espoossa, Espoon keskuksen syysmarkkinoilla klo 9–15. Mukana ovat espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen sekä muita paikallisia poliitikkoja ja puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Sunnuntaina 11. syyskuuta RoadShow -kiertue on klo 10–15 Riihimäen Asematapahtumassa rautatieaseman ympäristössä. Mukana on kaupungin oma kansanedustaja Päivi Räsänen sekä muita päättäjiä, kuten kaupunginvaltuutettu Ismo Portin.

KD:n RoadShow -kiertue on sunnuntaina myös Keravan Sirkusmarkkinoilla. Silloin pääsee maistamaan Sari Essayah’n voimajuomaa ja testaamaan puristusvoiman Sarin sekä KD:n kaupunginvaltuutetun Pentti Rönkön tulosten kanssa. Mukana ovat myös KD:n varapuheenjohtaja  Sari Tanus sekä paikallisia kuntavaikuttajia ja puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Sari Essayah tapasi väkeä Lahden torilla torstaiaamuna. KD:n RoadShow kiertää Etelä-Suomea syksyn aikana. (Kuva Mikko Rekimies)

Sari Essayah tapasi väkeä Lahden torilla torstaiaamuna. KD:n RoadShow kiertää Etelä-Suomea syksyn aikana. (Kuva Mikko Rekimies)

Ylös