Kristillisdemokraattien Östman: ”Pienituloisen arki entistä niukempaa”

10.9.2016 klo 08:23 Politiikka Kristiina Kunnas

KD pitää suurimpana pettymyksenä sitä, että hallitus unohti vanhukset eikä hoitajamitoituksen heikennystä peruttu. Kristillisdemokraattien mielestä Sipilän hallituksen budjetti lisää inhimillisyysvajetta. Jotain hyvääkin budjettiesityksestä löytyy.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman on lauantaina puoliltapäivin haastateltavana Radio Deillä kuultavassa KD-Kompassissa.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä esittää esimerkiksi uutta sokeriveroa, jolla korvattaisiin poistuva makeisvero. Tällä lisättäisiin hoitajia vanhuksille ja aikuisia päiväkoteihin ja peruskouluun.

– Sokerivero olisi tasapuolinen, ja sillä tavoiteltaisiin terveysvaikutuksia, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman muistuttaa.

Kiinteistöveron alarajan korotus iskee loven monen pienituloisen arkeen, sillä se nostaa asumiskustannuksia.

– Suomalaiset syövät ja juovat aivan liikaa sokeria. Tällä sokeriverosta saadulla tuotolla KD lisäisi hoitajamitoitusta ja pienentäisi koulujen ryhmäkokoja, Östman perustelee.

Kristillisdemokraatit esittelee vaihtoehtobudjettinsa myöhemmin syksyllä. Hallituksen budjettiesitystä puolue on syyttänyt inhimillisyysvajeen lisäämisestä, sillä se iskee kipeimmin juuri matalatuloisiin.

– Esimerkiksi kiinteistöveron alarajan korotus iskee loven monen pienituloisen arkeen, sillä se nostaa asumiskustannuksia, Östman kritisoi.

Jotain kehuttavaakin on.

– Kristillisdemokraattien vaikutuksesta hallitus perui päivähoitomaksujen korotukset, Östman toteaa tyytyväisenä.

– Myös yrittäjävähennys vihdoin toteutuu, Östman kiittää.

 

Kuuntele Peter Östman Merja Eräpolun haastattelussa, KD-Kompassi, la 10. syyskuuta klo 12. Radi Dei.

 

 

Ylös