Rauman KD taistelee lapsiperheiden puolesta – ”Aiomme äänestyttää mitoituksesta uudelleen”

20.9.2016 klo 08:25 Politiikka KD Lehti

KD:n RoadShow vieraili Rauman silakkamarkkinoilla. Rauman Kristillisdemokraatit aikovat taistella lasten ja hoitajien oikeuksien puolesta ja äänestyttää mitoituksesta vielä uudelleen.

Viime viikonloppuna kävi ilmi, että Kristillisdemokraatit taistelevat Raumalla perheiden puolesta.

Raumalla lasten päivähoidossa hoitajien mitoitus on ollut kolme hoitajaa 21 lasta kohden. Kasvatus- ja opetuslautakunnassa on jo mennyt läpi esitys, että mitoitus olisi jatkossa kolme hoitajaa 24 lasta kohden. Esitys meni läpi lautakunnassa äänin 5 – 5 Kokoomusta edustavan lautakunnan puheenjohtajan äänellä.

Kristillisdemokraatit aikovat kuitenkin vielä taistella lasten ja hoitajien oikeuksien puolesta.

– Erityisesti hallituksessa tällä hetkellä olevat Perussuomalaiset ja Kokoomus ovat olleet voimakkaasti tämän muutoksen takana, eli lisäämässä lapsia hoitoryhmiin, kertoo kasvatus- ja opetuslautakunnan KD-jäsen Timo Sjöman.

Kristillisdemokraatit aikovat kuitenkin vielä taistella lasten ja hoitajien oikeuksien puolesta ja äänestyttää hoitajamitoituksesta sekä kaupunginhallituksessa että kaupunginvaltuustossa.

– KD on erityisesti perheiden ja lapsiperheiden asialla Raumalla, vakuuttivat sekä Sjöman että kaupunginvaltuutettu Sauli Ahvenjärvi Rauman Silakkamarkkinoilla.

KD:n RoadShow -kiertue oli Rauman Silakamarkkinoilla Kanalinrannassa koko viikonlopun.

– Mukana olivat kaikki KD:n Rauman kaupunginvaltuutetut Sauli Ahvenjärvi, Reijo Siivonen sekä kaupunginhallituksessakin istuva Johanna Vainila, joka toimii lastentarhanopettajana.

– Lapsiperheiden ja varhaiskasvatuksen asiat ovat Kristillisdemokraateille erityisen läheisiä Raumalla, kertoo RoadShow-tapahtumaan osallistunut järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Ylös