Eduskuntapuolueiden ryhmäjohtajat vaativat keskustelua ääriliikkeistä: ”Poliitikkojen on aika herätä ja puolustaa demokratiaa”

23.9.2016 klo 14:39 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat esittävät, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

Eduskuntapuolueiden ryhmäpuheenjohtajat Antti Kaikkonen (kesk), Sampo Terho (ps), Kalle Jokinen (kok), Antti Lindtman (sd), Krista Mikkonen (vihr), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Stefan Wallin (r) ja Peter Östman (kd) esittävät, että eduskunta käy keskustelun ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

Ryhmäjohtajat jättivät asiasta eduskunnan puhemies Maria Lohelalle keskustelualoitteen.

– Kaikki väkivalta on kiellettyä Suomessa, mutta kun demokratian vastaiset järjestöt alkavat käyttää väkivaltaa ja edistävät tavoitteitaan rikoksen keinoin, poliitikkojen on aika herätä ja puolustaa demokratiaa, ryhmäjohtajat kirjoittavat.

Jokaisen puolueen ja poliitikon on tehtävä selväksi, että poliittisella väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa

He muistuttavat, että esimerkiksi Suojelupoliisi on aiemmin varoittanut erilaisten ääriliikkeiden väkivallan lisääntymisestä Suomessa ja tästä on jo useita esimerkkejä.

– Tällaista kehitystä ei voi hyväksyä millään tavalla. Jokaisen puolueen ja poliitikon on tehtävä selväksi, että poliittisella väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa. Tässä on kyse kansalaisten turvallisuudesta ja suomalaisesta demokratiasta.

Aloitteessa muistutetaan, että Suomessa on ollut tapana ajatella, että pienen kansakunnan suurin vahvuus on yhtenäisyys.

– Suomi on demokraattinen maa, jossa jokainen ihminen on samanarvoinen ja jokaisella on oikeus elää ilman pelkoa. Tästä Suomen on pidettävä jatkossakin kiinni.

 

 

 

Ylös