Pohjois-Karjalan KD kirii ehdokashankinnassa – lauantaina Liperin Leipäpäivässä

23.9.2016 klo 17:43 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien piirillä on Pohjois-Karjalassa hyvä vauhti ehdokasasettelussa. Piirin puheenjohtaja Maija Silvennoinen ja varapuheenjohtaja Satu Melkko iloitsevat siitä, että ehdokkaita on saatu siten, että tavoitetta on jopa kasvatettu. Lauantaina Liperissä KD osallistuu Leipäpäivään.

Ensin Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piiri laittoi tavoitteeksi kuntavaaliehdokasasettelussa vuoden 2012 eduskuntavaalien ehdokasmäärän. Tuosta on saavutettu jo 55 prosenttia.

Karjalainen kertoi tällä viikolla Kristillisdemokraattien myönteisestä ehdokastilanteesta. Lehden uutisessa mainittiin myös, että hyvästä vauhdista johtuen tavoitetta on nostettu 27 ehdokkaalla.

Kristillisdemokraatit on saanut ehdokassuostumuksia kaikista Pohjois-Karjalan kunnista.

– Näin on, myöntää piirin puheenjohtaja Maija Silvennoinen KD-verkkolehdelle.

– Varapuheenjohtaja Satu Melkko on kunnostautunut soittelussa. Sitä tarvitaan, kun ehdokkaita hankitaan mukaan vaaleihin.

– Kaikkia yhteydenottoväyliä tarvitaan. Mie enemmän sometan ja viestittelen, Silvennoinen kertoo.

Edellisissä vaaleissa ehdokkaita oli 73, nyt puoluesihteeri Asmo Maanselkä asetti uudeksi tavoitteeksi täydet 100 ehdokasta. Siitä tavoitteesta on nyt saavutettu 40 prosenttia eli 40 ehdokasta.

Puolueen sisällä on piirin mukaan menossa leikkimielinen kisa ehdokasasettelussa, ja Pohjois-Karjalan piiri johtaa kisaa tällä hetkellä.

Karjalaisen uutisessa mainittiin, että ehdokassuostumuksia on saatu kaikista maakunnan kunnista.

– Me otimme piirissä kuntavaaliasiat päätehtäväksi jo keväästä saakka, Maija Silvennoinen toteaa.

– Omia on aktivoitu ja oltu yhteydessä. Olemme tehneet oman strategiamme, miten hankimme ehdokkaita usean henkilön voimin. Esimerkiksi Kontiolahdessa ei ollut ainuttakaan ehdokasta viime vaaleissa. Nyt olemme erityisen iloisia Kontiolahden osastosta, joka viime vaalien jälkeen on lähtenyt uudelleen käyntiin, Silvennoinen kertoo.

Sekä puheenjohtaja Silvennoinen että varapuheenjohtaja Melkko ovat liperiläisiä.

Liperin Kristillisdemokraatit osallistuu Liperin Leipäpäivään lauantaina 24. syyskuuta klo 10 alkaen Liperin koulukeskuksessa (Koulutie 2).

2016_timo_simola_kontiolahti

Kontiolahden KD-paikallisosaston puheenjohtaja Timo Simola oli viime viikolla järjestämässä Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien 45-vuotisjuhlaa.

Leipäpäivässä KD Liperi paistaa lettuja, myy kahvia ja keskustelee ajankohtaisista asioista. Mukana ovat Jukka Karppinen, Satu Melkko ja Maija Silvennoinen.

– Lisääntyneestä yhteistyöstä paikallisosastojen välillä kertoo sekin, että Kontiolahden paikallisosaston puheenjohtaja Timo Simola tulee mukaan Leipäpäivään KD:n teltalle, Satu Melkko kertoo.

Mikä on Leipäpäivä?

Vuosittain Liperin Leipäpäivä ry järjestää syyskuun viimeisenä lauantaina Liperin Leipäpäivän, joka kokoaa yhteen leipomoita, lähiruoantuottajia ja -ystäviä. Liperin Leipäpäivää on järjestetty vuodesta 2004 lähtien. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 4 500 kävijää ja 95 näytteilleasettajaa.

 

Ylös