Rähmällään oleva Suomi nössöjen ja jarrumiesten pihtiotteessa

24.9.2016 klo 13:30 Kolumnit

Tapio Nurminen väitti (Kauppalehti 5.9.), että ”Suomi on jämähtänyt nössöjen ja jarrumiesten kuolettavaan pihtiotteeseen”. Hallitus ei käytä valtaansa työllisyystilanteen laukaisemiseksi. Työmarkkinakoneiston pulskat liituraidat ja vekkihameet otsa rypyssä haluavat pitää Suomen teollisuusvallankumouksen aikaisessa tilanteessa. Oppositio mouruaa kuin leikattu kissa keväällä. Ääntä tulee, mutta varsinainen asia on muisto vain.

Mikä Suomen ongelma on? Läpimätä ahneus, joka saa aikaan reviiriräkytystä.

Samaan aikaan asuntosijoitusyhtiö VVO suunnittelee kohtuullisen muhkean 67 miljoonan euron lisäosingon, jonka takuumieheksi saamme persaukiset nuoret köyhät ja muun kehnostoaateliston, jotta tämä yleishyödyllinen voitoista verovapaa systeemi hyödyttää toimitusjohtajaa noin 470 000 euron vuosipalkalla. Sossun tiskille ei sedän tarvitse ainakaan juhannukseen mennessä mennä.

Samaan aikaan esimerkiksi meidän nuorista kaikista satsauksista huolimatta yhä useampi syrjäytyy, sivistysnäkemys hapettuu excel-taulukko -pedagogiaksi ja kaiken kruunaava keskittämisajatus vie syrjäseudulta palvelut, kun vanhukset Wapin kautta googlaavat reseptien uusimista.

Mikä Suomen ongelma on? Läpimätä ahneus, joka saa aikaan reviiriräkytystä, kun mikään ryhmittymä ei ole valmis luopumaan. Pihtiotteella pidetään kiinni eduista. Meille otetaan lisää velkaa, pidetään kiinni jumalattomasta valtionhallinnosta, tuskallisesti luovumme säännöstelystä ja kyttäämme krematorion portille asti omaa etua.

80-prosenttisesti mielikuvamaailmassa elävä äänestäjä unohtaa tämän huomenna ja äänestää saman tunteen pohjalta. Hypetyskulttuuri ylläpitää toivoa paremmasta.

 

Ylös