Olli Rehn Suomen Pankkiin-kenestä elinkeinoministeri?

14.10.2016 klo 10:39 Politiikka Samuli Rissanen

Suomen Pankin johtokunnan uudet jäsenet ovat elinkeinoministeri Olli Rehn ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen. Eduskunnan pankkivaltuusto päätti nimityksistä yksimielisesti.

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Matti Vanhanen kertoi lehdistötilaisuudessa, että valinnat syntyivät jo ensimmäisellä puheenvuorokierroksella ja olivat yksimielisiä.

Olli Rehn on ollut Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä toukokuusta 2015. Aiemmin Rehn on työskennellyt muun muassa talous- ja raha-asioista vastaavana EU-komissaarina

Hän kertoi, että virkojen toimikausi alkaa 1.2.2017. Suomen Pankin nykyinen kolmijäseninen johtokunta vaihtuu kokonaan parin vuoden sisällä. Johtokunnan kolmannen jäsenen, pääjohtaja Erkki Liikasen toinen virkakausi päättyy kesällä 2018, kun hän saavuttaa 68 vuoden eläkeiän.

Ensi vuoden loppuun asti johtokunnassa on peräti neljä jäsentä, kunnes Seppo Honkapohja jää eläkkeelle.

Olli Rehn on ollut Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä toukokuusta 2015. Aiemmin Rehn on työskennellyt muun muassa talous- ja raha-asioista vastaavana EU-komissaarina.

Marja Nykänen on toiminut Finanssivalvonnan apulaisjohtajana vuodesta 2014 ja sitä ennen osastopäällikkönä vuodesta 2010. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Nordeassa.

Johtokuntapaikkoja haki 19 ihmistä. Heidän joukossaan olivat muun muassa Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes ja valtiovarainministeriön ylijohtaja Pentti Pikkarainen.

Rehnin valinta vaikuttaa hallituksen kokoonpanoon. Ministerinvaihdosta on uumoiltu pitkään ja elinkeinoministerin salkkua soviteltu muun muassa konkaripolitiikko Mauri Pekkariselle.

 

Ylös