Laukkanen: KD on yhteistyökykyinen puolue

12.11.2016 klo 15:15 Uutiset Merja Eräpolku

Mikään puolue, suuri tai pieni, ei demokraattisessa järjestelmässä voi toimia yksin, korosti kansanedustaja Antero Laukkanen KD:n Uudenmaan piirin 50-vuotisjuhlassa Raamattuopistolla Kauniaisissa.

-Vaikka poliittinen maailmankuvamme olisivat kuinka eriäviä, on kyettävä yhteistyöhön. Tässä me kristillisdemokraatit olemme onnistuneet ja saaneet siitä myös tunnustusta, totesi Laukkanen.

– Lähdin tähän työhön rakentamaan, en hajottamaan. KD:ssa uskomme rakentavaan otteeseen ja positiivisesti tulevaisuuteen katsovaan työhön, muistutti Laukkanen.

Eduskuntatyö pienenä puolueena korostaa niin kentän, puoluejohtajien, puoluetoimiston kuin eduskuntaryhmän saumattoman yhteistyön ja hyvän tiimihengen merkitystä.

– Hyvä hoito ikääntyville on yhä ajankohtaisempi aihe. Olemme vaihtoehtobudjetissa vaatineet varmistamaan riittävän määrän hoitajia vanhuksille. ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi, jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä.” Tällä hetkellä meillä on inhimillisyysvaje niin vanhustenhoidossa kuin pienten lasten hoidossa. Se ei ole hyväksyttävää. Päätöksiin tarvitaan inhimillinen ote. Talouden ja investointien tiukka mutta asiallinen hoitaminen korostuu edelleen vaihtoehtobudjetissa 2017. Ydin on vähemmän velkaa – enemmän itsenäisyyttä.

Laukkanen totesi, että nyt eletään historian suurimman arvomurroksen aikaa.

Yhteiskunta ja sen arvopohja on merkittävästi erilainen kuin 50 vuotta sitten. Laukkanen totesi, että nyt eletään historian suurimman arvomurroksen aikaa.

– Elämän pyhyys ja arvostus kohdusta hautaan saakka on meille absoluuttisen tärkeä asia. On tärkeää ymmärtää, miksi olemme lähteneet mukaan tähän työhön.

Laukkanen muistutti, että hallituksen aikoma alkoholilain uudistus tulee syömään sataprosenttisesti kaikki mahdolliset sote-uudistuksen hyödyt, eikä riitäkään.

– Meillä on nyt 50 vuotta edessäpäin hyvää ja tuloksellista työtä.  Meidän tehtävämme on olla tuomassa vakautta ja yhteiskuntarauhaa, eteenpäin katsomista, sanan-, uskonnon- ja omantunnonvapauden puolustamista ja edistämistä. Tämän vakauden ja turvallisuuden uskomme syntyvän niistä, kaikkina aikoina muuttumattomista ja jo vuosituhansia kestävistä kristillisistä arvoista, joihin työmme on ankkuroitunut. Tämä perusta kesti eilen, ja se kestää tänään ja kantaa huomiseen, Laukkanen vakuutti.

Ylös