Jippu konsertoi täydelle Tavastialle

17.11.2016 klo 07:45 Kotimaa Kristiina Kunnas

Aikuistunut taiteilija julkaisi kuudennen levynsä, joka on kokonaan hengellinen.

Jippu piti kuudennen levynsä julkkarin legendaarisessa rokkiluolassa Helsingin Tavastialla.

–  Olen laulanut täällä kaikenlaista ja kaikenlaisissa tunnetiloissa. Kerran heittelin ständejä enkä saanut kovin isoja kiitoksia riehumisestani lavalla, Jippu kertoi.

–  Ei musta tasaista tule koskaan, eikä tämä kipu minusta poistu, mutta kuitenkin Jumala on tehnyt minussa paljon työtään. Enää ei tarvitse laulaa monista miehistä, vaan nyt yhdestä ainoasta, Jeesuksesta, juonsi räväkkä taiteilija laulujensa väliin.

Jipulla eli Meri-Tuuli Elorinteellä on yksi Suomen komeimmista äänistä, eikä hän jättänyt sitä näyttämättä konsertissaan.

31-vuotias laulaja-lauluntekijä on ollut viime vuosina aiempaa vähemmän julkisuudessa, avioitunut, saanut esikoisensa, alkanut työskennellä Turun Mikaelin seurakunnassa musiikkityöntekijänä sekä vetää Radio Deissä Ihmisen ääni -keskusteluohjelmia. Hän haluaa jättää iskelmä-Jipun taakseen.

Tavastia täyttyi eri-ikäisistä kuulijoista. Vahva tulkitsija antoi parastaan, ja tällä kertaa kuultiin ohennetun ”jippusaundin” lisäksi paljon suurta ääntä, joka teki voimaballadeista täyteläisiä ja todella vahvoja. Yleisö huokaili ihastuksesta, kiljahteli sopivasti ja palkitsi laulajan myös väliaplodeilla.

Vahva tulkitsija antoi parastaan, ja tällä kertaa kuultiin ohennetun ”jippusaundin” lisäksi paljon suurta ääntä.

Jipun levyn on tuottanut Kalle Chydenius. Hän oli mukana bändissä, jota johti Joonatan Rautio,  tällä kertaa koskettimien äärestä.

Yleisössä oli myös Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku.

–  Halusin tämän elämyksen myös työkavereilleni ja ystävilleni, sillä näin Jipun missiopäätöskonsertin Lohjalla.

Merja Eräpolulle Jipun ja muusikkolegenda Jukka Leppilammen duetto 1980-luvun klassikosta Minun käteni soi oli unohtumaton.

–  Tämä versio nuoruuteni biisistä oli vieläkin huikeampi kuin se alkuperäinen, suorastaan järisyttävä kokemus, Merja Eräpolku hehkuttaa.

–   Aitous, kipeät asiat sekä Jipun ristinteologinen näkemys yhdistettynä rennon itseironiseen huumoriin ja upeaan musiikkiin ovat huikea yhdistelmä, Eräpolku analysoi.

Taustalaulusta vastasi taitava TriSis, ja myös gospelkuoro Higher Ground vieraili lavalla. Konsertin päätöksessä oli jylhää patetiaa, ja se sopi Jipun dramaattiseen puoleen hyvin.

–  Oli riittävästi vaihtelevuutta. Joissakin biiseissä oli enemmän bändiä, joissakin vähemmän. Jipun oma äänenkäyttö oli mahtava, varsinkin kun hän pääsi irrottelemaan. Hän on moniuloitteinen, kiittelee KD-eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Johanna Kosunen.

–  Tykkäsin myös välispiikeistä. Huumori kevensi, koska oli paljon aika vahvoja tunteita ja rohkeita biisejä.

Uutuuslevyn nimikappale Made in Heaven sai Johannan erityiskiitokset.

– Hän oli selkeästi läsnä siinä. Konsertti ei todellakaan toistanut itseään.

Jippu: Made in Heaven (Warner Music Finland), levynjulkistuskonsertti Helsingin Tavastialla tiistaina 15.11. Mukana Jukka Leppilampi, TriSis, Mikaveli, Higher Ground.
2016_jippu_tavastia_yksin_mikki_kadessa_151116

31-vuotias laulaja-lauluntekijä on ollut viime vuosina vähemmän julkisuudessa, avioitunut, saanut esikoisensa, alkanut työskennellä Turun Mikaelin seurakunnassa musiikkityöntekijänä sekä vetää Radio Deissä Ihmisen ääni -keskusteluohjelmia. Hän haluaa jättää iskelmä-Jipun taakseen. (Kuva Merja Eräpolku)

Ylös