Donald Trump, perhe ja bisnes

21.11.2016 klo 11:46 Ulkomaat Esa Erävalo

Yhdysvaltain tulevalla presidentillä Donald Trumpilla on jättiomaisuus ja iso perhe.

Yhdysvaltain tuleva 45. presidentti Donald J. Trump on 70-vuotias liikemies, Trump Organization -kiinteistökonsernin pääjohtaja. Hän syntyi New Yorkin Queensissä vuonna 1946 yhteen Yhdysvaltain rikkaimmista perheistä. Isän vanhemmat tulivat Saksasta ja äiti syntyi Skotlannissa. Isä Fred Trump keräsi omaisuutensa rakentamalla valtion tukemia asuntoja New Yorkin Brooklyniin.

Trump toimii kiinteistö-, kasino- ja hotellibisneksessä, ja hänet tunnetaan myös vuosina 2005–15 esitetyn Diili-tosi-tv-sarjan isäntänä ja kansainvälisten missikilpailujen omistajana (1996-2015). Forbes -lehti on arvioinut Donald Trumpin omaisuuden arvoksi 4,5 miljardia dollaria, jolla hän olisi Yhdysvaltain 133. ja maailman 405. rikkain henkilö.

Trump on valmistunut kadettikoulusta ja taloustieteen kandidaatiksi Pennsylvanian yliopistosta. Hän on kirjoittanut useita kirjoja rikastumisesta ja menestymisestä.

Trump on raitis ja pidättäytyy kokonaan alkoholista ja tupakasta. Hän on kolmatta kertaa naimisissa. Lapsia on viisi ja lapsenlapsia kahdeksan.

Trump on presbyteeri, mutta on käynyt 50 vuotta American reformoidun kirkon Marble-seurakunnassa, vaikkei enää viimeisen kolmen vuoden aikana. Trumpin uskonnolliseen ajatteluun lienee eniten vaikuttanut Marblen pastori Norman Vincent Peale, joka on tunnettu positiivisen ajattelun ja menestyksen teemasta. Trump on raitis ja pidättäytyy kokonaan alkoholista ja tupakasta.

Donald Trump on kolmatta kertaa naimisissa. Lapsia on viisi ja lapsenlapsia kahdeksan.

Trumpin ensimmäinen vaimo oli tsekkoslovakialainen Ivana (os. Zelnickova) ja he saivat 1977-90 avioliitossaan kolme lasta: Donald Jr (1977), Ivanka (1981)  ja Eric (1984), jotka kuuluvat nykyisin Trump Organizationin johtoryhmään.

Toisen vaimon, Marla Maplesin, kanssa Trump sai neljännen lapsensa Tiffanyn (1993). Virallisesti avioliitto kesti 1993-99.

Kolmannen vaimon Melanian (os. Knauss) kanssa Trump avioitui 2005 ja viides lapsi Barron William syntyi 2006. Barronin sanottiin muuttavan Valkoiseen taloon vanhempiensa kanssa, mutta nyt media on kertonut, että hän jäisi koulunkäyntinsä vuoksi asumaan arkiviikoiksi äitinsä kanssa perheen asuntoon New Yorkin Manhattanille. Barron puhuu sujuvasti sloveenia äitinsä kanssa.

 

 

Ylös