Kerro itsenäisyyspäivän vietostasi – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää aineistoa

28.11.2016 klo 13:59 Kotimaa KD Lehti

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää itsenäisyyspäivään liittyvistä tavoista ja käsityksistä tutkimusaineistoa 1.–31.joulukuuta 2016. Voit kertoa omista tavoistasi!

Itsenäisyys ja suomalaisuus ovat esillä mediassa etenkin itsenäisyyspäivinä, jolloin suomalaiset katsovat Linnan juhlia, käyvät hautausmailla ja osallistuvat mielenilmauksiin. Uutisissa näkyy eliitin juhlinta jumalanpalveluksineen, toisaalta näiden rinnalla Köyhien itsenäisyyspäiväjuhlat, Kuokkavierasjuhlat sekä 612-soihtukulkueet.

Päivä itsenäisyyttä kartoittaa itsenäisyyspäivään liittyviä käsityksiä ja tapoja, myös julkisuudelta piiloon jääviä.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS kaipaa vastauksia kaikilta suomalaisilta herättipä itsenäisyyspäivä positiivisia, neutraaleja tai negatiivisia tuntemuksia. Vastaajan synnyinmaalla tai sillä, viettääkö itsenäisyyspäivän Suomessa, ei ole väliä.

Vastauksia toivotaan kaikilta suomalaisilta herättipä itsenäisyyspäivä positiivisia, neutraaleja tai negatiivisia tuntemuksia. Vastaajan synnyinmaalla tai sillä, viettääkö itsenäisyyspäivän Suomessa, ei ole väliä.

– Haluamme tietää, miten, missä ja kenen kanssa suomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää ja mitä itsenäisyyspäivä suomalaisille merkitsee. Olemme kiinnostuneita myös siitä, miten itsenäisyyspäivän vietto on muuttunut vastaajien elämän varrella ja onko itsenäisyyspäivän vietolla uskonnollisia tai poliittisia kytköksiä, sanovat tutkimusprojektin tekijät.

Päivä itsenäisyyttä -keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Keruu liittyy FT, dosentti Tiina Mahlamäen ja FM, YTM Jere Kyyrön tutkimusprojektiin Kansalaisuskonto 100-vuotiaassa Suomessa. Sen pohjalta julkaistaan tietokirja sekä tieteellisiä julkaisuja.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura tiedottaa keruun tuloksista helmikuussa 2017. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: http://www.finlit.fi/itsenaisyyspaiva

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu noin 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 80 henkeä.
www.finlit.fi

 

 

Ylös