”Voi ei!” – KD:n imatralaisvaltuutettu Eija Mertanen sai ensiviestin murhenäytelmästä jo yöllä

4.12.2016 klo 23:43 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Eija Mertanen sai ensiviestin järkyttävästä tapahtumasta jo heti yöllä. Järkytys kuitenkin syveni entisestään puolenpäivän aikaan.

Eija Mertanen sai varhain toisen adventtisunnuntain yönä puhelimeesa tiedon ampumisvälikohtauksesta.

Hän kertoi ajatuksistaan ja kokemuksistaan KD-verkkolehden haastattelussa myöhään sunnuntai-iltana.

– Luin yöllä järkyttävän uutisen, että aivan Imatran ydinkeskustassa oli surmattu kolme henkilöä puolenyön aikoihin. Ajattelin, että voi ei! Taas niin monelle läheiselle tuskaa.

– Imatran kokoisessa kaupungissa on riski, että tapahtumat henkilöityvät vähintään tuttavan tuttavaan, Eija Mertanen kertoo miettineensä.

Puolen päivän aikaan sunnuntaina 4. joulukuuta tuli sellainen viesti, jossa oli jo nimiä.

– Järkytys syveni entisestään. Kaupunkimme ykkösnainen, valtuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen oli yksi menehtyneistä.

Tiina oli iloinen ja nauroi usein hersyvästi myös itselleen. Toki hän osasi olla myös napakka, kuten tehtävät vaativatkin. Itse tunsin Tiinan jo kouluvuosilta. Hänen kanssaan oli mukava työskennellä.

Eija Mertasen mukaan sosialidemokraattien Wilén-Jäppinen oli helposti lähestyttävä ja erittäin pidetty.

– Eikä se mikään ihme olekaan, sillä Tiina oli erittäin reilu, avoin ja yhteistyöorientoitunut henkilö. Hän oli iloinen ja nauroi usein hersyvästi myös itselleen.

– Toki hän osasi olla myös napakka, kuten tehtävät vaativatkin. Itse tunsin Tiinan jo kouluvuosilta. Hänen kanssaan oli mukava työskennellä.

– Otan syvästi osaa läheisten suruun.

Eija Mertanen on henkilökohtaisista syistä lopettamassa valtuustokauden jo etuajassa, eli tämän vuoden lopussa.

– Omasta näkökulmastani tämän kurjempaa valtuustotyöskentelyn loppua on vaikea kuvitella, hän tunnustaa.

– En tiedä millainen keskiviikkona 14. joulukuuta  pidettävästä valtuustokokouksesta muodostuu. Asiathan on kuitenkin hoidettava ja budjetti sinetöitävä, hän pohtii.

 

 

Ylös