Rekkaiskun tekijän etsintä jatkuu Saksassa – tekijä tai tekijät pakoilevat

21.12.2016 klo 12:15 Ulkomaat KD Lehti

Saksassa poliisi jatkaa maanantai-iltaisen rekkaiskun tekijän tai tekijöiden etsimistä.

Berliinin poliisipäällikön Klaus Kandtin mukaan poliisi uskoo, että yksi tai useampi mahdollisesti aseistettu epäilty pakoilee poliisia. Berliinin poliisi on kehottanut ihmisiä valppauteen.

Saksan sisäministerin Thomas de Maizieren mukaan rekkaiskun tutkinnassa on parhaillaan useita linjoja. Hän vakuutti ARD-televisiokanavan haastattelussa, etteivät viranomaiset lepää ennen kuin iskun takana olleet on saatu kiinni.

Poliisi uskoo, että yksi tai useampi mahdollisesti aseistettu epäilty pakoilee poliisia. Berliinin poliisi on kehottanut ihmisiä valppauteen.

Kaksitoista ihmistä kuoli, kun Puolaan rekisteröity kuorma-auto ajoi väkijoukkoon joulumarkkinoilla. Äärijärjestö Isis väittää olevansa iskun takana, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet järjestön osuutta tekoon.

Berliinin poliisi vapautti aiemmin pidättämänsä 23-vuotiaan pakistanilaisen turvapaikanhakijamiehen, jota epäiltiin osallisuudesta rekkaiskuun. Poliisin mukaan häntä ei enää epäillä teosta.

Sanomalehti Guardianin mukaan poliisi ei löytänyt viitteitä siitä, että mies olisi ollut rekan ohjaamossa iskun aikaan. Hänen vaatteissaan ei ollut verta tai ruutijäämiä, eikä rekan ohjaamosta löydetty veri täsmännyt hänen veriryhmäänsä.

Mies on Guardianin mukana kertonut olleensa joulutorilla, mutta paenneensa peloissaan iskun jälkeen. Hän oli pelännyt joutuvansa epäillyksi teosta.

Lähde: STT

 

Ylös