Antero Laukkanen suree Suomen kielteistä ilmapiiriä kristityiksi tunnustautuvia kohtaan

1.2.2017 klo 07:22 Politiikka Samuli Rissanen

Yhdysvaltain kongressin rukousaamiaiselle matkustanut kansanedustaja Antero Laukkanen pohtii, voiko Suomessa enää olla avoimesti kristitty ilman, että joutuu henkisen vainon ja syrjinnän kohteeksi.

Washingtonissa järjestettävään Yhdysvaltain kongressin rukousaamiaiselle matkustanut Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen suree Suomen kielteistä ilmapiiriä uskonnonvapautta ja kristityiksi tunnustautuvia kohtaan. Laukkasen mukaan Suomessa on paljon korkeissa asemissa olevia kristittyjä, jotka joutuvat elämään pelon alla.

Ilmapiiri Suomessa on Laukkasen mielestä muuttunut kielteiseksi sitä kohtaan, että joku kertoo olevansa kristitty.

– Kristitty ei voi olla enää kristitty. Jos on, sitten on aivan räjähtänyt aivoton tyyppi

– Ihminen leimataan välittömästi johonkin tiettyyn lokeroon. Sen jälkeen hän ei ole enää fiksujen kirjoissa, mikä on todella ahdistavaa. Suomessa on ahdistava ilmapiiri, mitä tulee uskonnonvapauteen.

– Kristitty ei voi olla enää kristitty. Jos on, sitten on aivan räjähtänyt aivoton tyyppi. Se on väärin, Laukkanen sanoo Aamulehdelle antamassaan haastattelussa.

Laukkasen on määrä osallistua torstaina Yhdysvaltain kongressin kansalliselle rukousaamiaiselle. Kristillisdemokraattien kansanedustaja on vieraillut tapahtumassa jo 18 kertaa neljän eri presidentin kutsumana.

Laukkanen on ollut kahtena vuonna järjestämässä rukousaamiaista myös Suomessa. Kotimaan tapahtuman tarkoitus on, että ihmiset, jotka pelkäävät kertoa olevansa kristittyjä, saisivat rohkeutta toinen toisistaan ja kokisivat, että heillä olisi vapaus rukoilla viisautta omaan työhönsä.

Suomen kansallinen rukousaamiainen järjestetään 16. maaliskuuta Helsingissä hotelli Royal Crowne Plazassa.

Tapahtuman on kutsuvierastilaisuus eikä ole avoin tiedotusvälineille.

Ylös