Ilmailualan kiistaa sovitellaan taas, lentolakon siirtyminen vahvistui illalla

16.2.2017 klo 10:11 Kotimaa KD Lehti

Työ- ja elinkeinoministeriö vahvisti keskiviikkoiltana, että IAU:n perjantaiksi ilmoittamat työtaistelutoimet siirretään kahdella viikolla eteenpäin.

Ilmailualaa uhkaavan lakon sovittelua jatketaan tänään Palvelualojen työnantajat Paltan ja Ilmailualan Unionin IAU:n kanssa. Kiista koskee lentoyhtiöille maapalveluita tuottavanAirpro-yhtiön työehtosopimusta.

Toteutuessaan lakko olisi uhannut eteläisen Suomen koulujen hiihtolomien lentoliikennettä.

Työ- ja elinkeinoministeriö vahvisti keskiviikkoiltana, että IAU:n perjantaiksi ilmoittamat työtaistelutoimet siirretään kahdella viikolla eteenpäin. Myös ensi viikolle ilmoitetut työtaistelut siirtyvät.

Toteutuessaan lakko olisi uhannut eteläisen Suomen koulujen hiihtolomien lentoliikennettä.

Suomen matkatoimistoalan liitto (SMAL) teki yhdessä jäsenyritystensä kanssa kyselyn ennen kuluvaa talvikautta. Kyselyyn vastanneista noin 93 prosenttia ilmoitti matkustavansa tai harkitsevansa matkustusta talven aikana.

Jouluna matkustetaan paljon. Seuraava suuri lomaryntäys on perinteisesti viikkojen 8 – 10 aikana, eli koulujen talvilomien aikaan. Tänä vuonna nuo viikot osuvat ajanjaksoon 18. helmikuuta – 12. maaliskuuta.

Talvilomalla matkustavista yli 55 prosenttia viipyy lomallaan vähintään viikon. Talviloman aikana kaivataan lämpimään ja sen vuoksi kaukomatkat ovat suosittuja. Kotimaan kohteet ovat listalla kakkosena.

Lähteet: STT ja SMAL (Suomen matkatoimistoalan liitto)
Ylös