Kristillisdemokraattien ehdokashankinnan loppukiri on hengästyttävä – ”Ilmianna tai ole itse tai houkuttele ehdokas”

16.2.2017 klo 12:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien järjestöpäällikkö Mikko Rekimies tietää, että puolueella on meneillään on hengästyttävä loppukiri. Viimeisten vajaan parin viikon aikana pitäisi vielä saada kerättyä suuri joukko ehdokkaita huhtikuun kuntavaaleihin.

– Tavoitetta on niin paljon, että vielä ei voi hengähtää missään, hän sekä toppuuttelee että kannustaa.

Ensi sunnuntaina puheenjohtaja Sari Essayah viettää 50-vuotisjuhliaan Lapinlahdella kesken kiireisen kevättalven. Hän on toivonut vain yhtä syntymäpäivälahjaa: lisää ehdokkaita Kristillisdemokraateille.

– Meistä jokaisen pitää kantaa vastuu näissä vaaleissa, Essayah rohkaisee.

– Lähde mukaan, ei tarvitse olla valmis poliitiikko! Minäkin sain ensimmäisissä vaaleissani 16 ääntä, Essayah kertoo.

Kristillisdemokraateilla on nyt meneillään myös ehdokashankintakilpailu. Jos hankkii yhdenkin ehdokkaan, pääsee mukaan kivan kokoisen matkalahjakortin arvontaan.

Loppukiri on vielä meneillään, eikä missään ole täyttä listaa. Rekimies suostuu mainitsemaan, että melkoisen hyvä ehdokastilanne isoihin kaupunkeihin kuuluvista paikkakunnista on jo Espoossa, Heinolassa, Järvenpäässä, Helsingissä, Hyvinkäällä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kangasalla, Kotkassa, Lohjalla, Salossa ja Turussa.

Kristillisdemokraateilla on nyt meneillään myös ehdokashankintakilpailu. Jos hankkii yhdenkin ehdokkaan, pääsee mukaan kivan kokoisen matkalahjakortin arvontaan.

– Ilmianna ehdokas, houkuttele ehdokas, tai rupea itse ehdokkaaksi! Rekimies kannustaa.

Pääkaupunkiseudulla Espoo on saamassa ison määrän KD-ehdokkaita. Nykyiset kaupunginvaltuutetut ovat Antero Laukkanen ja Kaarina Järvenpää. Jo viime kerralla tavoiteltiin vaalivoittoa.

– Huhtikuun vaalien jälkeen haluamme iloita entistä suuremmasta KD-ryhmästä Espoon valtuustossa, sanoo Espoon vaalipäällikkö Kristiina Drotár.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piiri on ahkeroinut. Kunnianhimoinen tavoite oli saada huomattavasti enemmän ehdokkaita kuin viime vaaleissa.

– Siinä on myös onnistuttu, kiitokset piirin puheenjohtaja Maija Silvennoiselle,  toiminnanjohtaja Satu Melkolle ja kaikille muille ehdokashankkijoille – sekä tietysti ehdokkaille itselleen, Mikko Rekimies kiittelee.

– Erityisen hyvä tilanne on Joensuussa, jossa on selvästi enemmän ehdokkaita kuin syksyn 2012 vaaleissa.

– Se vain on niin, että mitä useampia on ehdolla, sitä enemmän yleensä aina tulee luottamuspaikkoja. Ensinnäkin valtuutettuja ja varavaltuutettuja, mutta myös lautakunta- ja muita luottamuspaikkoja, ja yhä useampi pääsee vaikuttamaan, Mikko Rekimies muistuttaa.

Ilmoittaudu tai anna ehdokasvinkki!

28. helmikuuta saakka voi ilmoittautua ehdokkaaksi ja antaa ehdokasvinkkejä: www.kd.fi
tai oman paikkakunnan KD-paikallisosaston vastuuhenkilöille (yhteystiedot www.kd.fi)

 

Ylös