Kuukausi kuntavaaleihin: Sdp lähtee paalupaikalta vaalikentille, kristillisdemokraatit kohti parasta kuntavaalitulosta

9.3.2017 klo 15:14 Politiikka Samuli Rissanen

SDP lähtee paalupaikalta kuntavaalikentille, kun vaaleihin on aikaa tasan kuukausi, ilmenee Alma Median lehtien teettämästä tuoreesta kyselytutkimuksesta. Mielipidekyselyssä SDP sai 20 prosentin kannatuksen.

Keskustaa äänestäisi tulosten mukaan 18,6 prosenttia suomalaisista, kun taas kokoomuksen kannatus on 17,8 prosenttia. Keskustan kannatus on ollut laskussa ja kokoomus junnaa paikallaan.

Kolmen suuren takana tulevat vihreät (12,1%), perussuomalaiset (10,2%) sekä vasemmistoliitto (9%).

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n johdolla ensimmäistä kertaa vaalikentille suuntaavat kristillisdemokraatit onnistuivat saamaan listoilleen myös ennätysmäärän ehdokkaita

Kristillisdemokraattien alkuvuoden aikana vahvistunut kannatus oli nyt viimeaikaisten mittausten korkein, 4,4 prosenttia. Se ennakoi puolueelle historian parasta kuntavaalitulosta.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n johdolla ensimmäistä kertaa vaalikentille suuntaavat kristillisdemokraatit onnistuivat saamaan listoilleen myös ennätysmäärän ehdokkaita.

Alma Median lehtien teettämään kyselyyn vastasi 1 500 äänestysikäistä Manner-Suomessa. Haastattelut teki Tietoykkönen 24.2.–5.3 välisenä aikana.

Tulosten virhemarginaali on suurimman puolueen kohdalla 2,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Ylen muutama päivä sitten julkaisema kannatusmittaus antoi samansuuntaiset tulokset kuin Alma-tutkimuskin.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä perussuomalaiset jäi 8,4 prosentin kannatuksellaan vasemmistoliiton taakse.

Ylös