Sari Essayah: Pääkaupunkiseudusta on tehtävä Suomen yritysystävällisin

9.4.2017 klo 10:11 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kiinnitti Uudenmaan kiertueellaan huomiota Helsingin ja Uudenmaan keskinkertaisiin tuloksiin Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittisessa mittaristossa.

Sekä Helsinki (6,3), että Uusimaa (6,5) sijoittuivat tilastossa koko maan keskiarvon (6,7) alapuolelle.

– Pääkaupunkiseutu on yrityselämässä koko Suomen veturi, ja sen tulisi johtaa ja näyttää esimerkkiä muille. Tilastokeskuksen mukaan Uudellemaalle on keskittynyt lähes kolmannes koko maan toimipaikoista ja liikevaihdosta lähes puolet. Uudellemaalle myös syntyy eniten uusia yrityksiä, Essayah totesi.

– Yritysystävällisyys on asetettava seuraavalla kaudella keskeiseksi tavoitteeksi pääkaupunkiseudulla. Kolmasosaa Suomen yrityksistä kannattaa palvella hyvin

Essayahin mukaan tarvitaan konkreettisia toimia tilanteen parantamiseksi. Elinvoimapalveluissa yhteistyö kuntien ja maakunnan välillä on avain koko alueen menestykseen.

Pääkaupunkiseudulla on määrätietoisesti ryhdyttävä panostamaan yritysystävällisyyden parantamiseen. Tämä koskee erityisesti työvoima-, koulutus- ja osaamispalveluita sekä kaavoitus ja lupa-asioita, joissa alueen yritysten tarpeita on kuunneltava tarkasti.

Kaavoitus-, lupa- ja sijoittautumispalvelut on saatava yhden luukun periaatteen mukaan läheltä ja sujuvasti. Jokaisessa kunnassa tulee olla ajantasainen elinvoimapoliittinen ohjelma, jonka laadinnassa alueen yrittäjien edustus on mukana.

– Yritysystävällisyys on asetettava seuraavalla kaudella keskeiseksi tavoitteeksi pääkaupunkiseudulla. Kolmasosaa Suomen yrityksistä kannattaa palvella hyvin, Essayah sanoo.

Ylös