Sari Essayah haastoi Senaatintorille kokoontuneet kristityt toimimaan omissa yhteisöissään

2.5.2017 klo 09:38 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli kutsuttu tänä vuonna perinteisen, Koko perheen vappu-tapahtuman ja  Jeesus-marssin puhujaksi. Essayah muistutti, että evankeliumin sanoma haastaa 2000-luvun kristityt toimimaan omissa yhteisöissämme.

Koko Perheen Vappu –tapahtumassa vapunpäivänä Helsingin Senaatintorilla puhunut kansanedustaja, puheenjohtaja Sari Essayah korosti kristittyjen panosta omien yhteisöjen toiminnassa evankeliumin sanoman pohjalta.

Tapahtuman teemana olivat suomalainen usko ja Suomi100-juhlavuosi.

20170501_115248

Koko Perheen Vappu–tapahtumassa vapunpäivänä Helsingin Senaatintorilla puhunut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah korosti kristittyjen panosta omien yhteisöjen toiminnassa evankeliumin sanoman pohjalta. (Kuva: Samuli Rissanen)

– Yhtä lailla evankeliumin sanoma haastaa meidät 2000-luvun kristityt toimimaan omissa yhteisöissämme. Vaikka monin tavoin mitattuna elintasomme on esimerkiksi viime vuosikymmenten aikana noussut, niin toisaalta monenlaiset ongelmat kuten yksinäisyys, syrjäytyminen ja päihteiden käyttö ovat lisääntyneet.

– Tarvitsemme lähimmäisen silmiä näkemään syrjäytyneen, työttömän, yksinäisen, päihdeongelmaisen, dementoituneen vanhuksen, vammaisen tai huostaan otetun lapsen

Essayah huomauttikin, ettei pelkkä taloudellinen hyvinvointi voi vastata elämän tärkeimpiin kysymyksiin.

– Tarvitsemme lähimmäisen silmiä näkemään syrjäytyneen, työttömän, yksinäisen, päihdeongelmaisen, dementoituneen vanhuksen, vammaisen tai huostaan otetun lapsen. Nämä ihmiset haastavat kilpailulliset ja yksilön vahvuutta korostavat arvot sekä viestittävät toisista huolehtimisen ja välittämisen tarpeesta, Essayah sanoi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja muistutti maailman muuttuneen uskontojen ja eri kulttuurien sulastusastiaksi. Hän herätti kristittyjä pohtimaan, mikä on kristinuskon asema uskontojen paljoudessa. Vaikka monissa länsimaissa kristinusko on pitkään ollut  valtauskonto, tämä ei ollut kristinuskon lähtöasetelma eikä myöskään sen edellytys.

– Kristinuskon ydin on armon ilosanoma, jonka olennaisena osana on ihmisen vapaus ja vapaaehtoisuus ottaa tämä armon lahja vastaan. Tämä vapaus on olennainen osa Jumalan omaksi kuvakseen luomaa ihmistä. Kristittyinä voimme rohkeasti tarjota ihmisille sitä toivoa, jota ilosanoma meille tarjoaa, Essayah rohkaisi.

Koko Perheen Vappu -tapahtumaan kuuluu näkyvänä osana Jeesus-marssi. Jeesusta ylistävä marssi näkyi ja kuului Esplanadin puistossa ja keskustan kaduilla vappua juhlivalle kansalle jo 24. kerran.

Ylös