Essayah vetoaa Iisalmen käräjäoikeuden kanslian säilymisen puolesta

7.5.2017 klo 10:48 Politiikka Samuli Rissanen

Sari Essayah on huolissaan, että käräjäoikeuksien ja istuntopaikkojen vähentäminen heikentää oikeusturvan saatavuutta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah vetosi Pohjois-Savon kristillisdemokraattien kokouksessa Iisalmen käräjäoikeuden kanslian säilymisen puolesta.

Oikeuslaitos on kohtuuttomien säästöpaineiden alla ja kansalaisten oikeusturva heikentyy

Hänen mukaansa Sipilän hallituksen säästötoimet ovat olleet usein lyhytnäköisesti suunniteltuja. Esimerkiski oikeuslaitos on kohtuuttomien säästöpaineiden alla ja kansalaisten oikeusturva heikentyy.

Pohjois-Savoa kirpaisee erityisesti Iisalmen käräjäoikeuden kanslian lakkautusuhka. Essayah’n mukaan toimenpiteestä ei ole edes säästöjä odotettavissa, kun merkittävän asiakaskunnan kuljetusmatkat Sukevalta pitenevät ja Kuopioon nykytiloihin ei mahdu.

– Aluepoliittisesti asialla on suurempi merkitys; se heijastuu asianajotoimistojen määrään ja juridiikan osaajien hakeutumiseen Ylä-Savon alueelle ylipäätään. Alueen kansanedustajat ovat yhdessä toimineet Iisalmen toimipaikan säilymisen puolesta, toivotaan sen tuottavan tulosta, Essayah sanoo.

Tuomariliitto on todennut omassa lausunnossaan, että kansalaisten oikeusturvan saatavuus heikkenee käräjäoikeuksien ja istuntopaikkojen vähentämien myötä. He varoittavat, että hallituksen esityksen mukaan toimittaessa Suomeen on tulossa maan alueelliseen laajuuteen nähden Pohjoismaiden vähiten kattava käräjäoikeusverkosto.

– Jospa hallitus kuuntelisi tässä asiantuntijoiden varoituksia, Essayah vetoaa.

Ylös