Tampereen valtuustossa aloittava kansanedustaja Sari Tanus: Työpaikkoja ja edullisia asuntoja on saatava lisää

8.5.2017 klo 09:40 Politiikka Samuli Rissanen

– Riittävä toimeentulo on taattava kaikille. Työpaikkoja on saatava lisää, samoin edullisia asuntoja riittävästi. Perheiden, erityisesti lapsiperheiden, mutta myös yksinäisten hyvinvointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota, ensimmäisen kautensa Tampereen valtuustossa aloittava Sari Tanus sanoo.

Tampereen valtuustoon uutena valtuutettuna muhkealla äänimäärällä valittu kansanedustaja Sari Tanus kertoo sanomalehti Tamperelaisen kolumnissaan tulevan valtuustokauden haasteista.

– Ikäihmisistä ja heidän tarpeistaan on huolehdittava. Tarvitaan riittävästi resursseja kotipalveluun, mutta riittävästi myös ympärivuorokautisia hoivapaikkoja niitä tarvitseville. Heikompia, myös heitä, joilla mieli on järkkynyt, on tuettava ja autettava takaisin elämään kiinni, Tanus kirjoittaa.

– Jokaisella on oltava koti, riittävä toimeentulo ja tarvittava hoiva. Tätä inhimillistä otetta tarvitaan kaikessa toiminnassa. Rohkeuden lisäksi myös investointeja harkittaessa

– Riittävä toimeentulo on taattava kaikille. Työpaikkoja on saatava lisää, samoin edullisia asuntoja pitää olla riittävästi tarjolla. Perheiden, erityisesti lapsiperheiden, mutta myös yksinäisten hyvinvointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota, Tanus mainitsee.

Hänen mukaansa yhdessä tekeminen, yrittäjäystävällisyys on saatava yhdeksi Tampereen ja koko alueen tunnusmerkiksi ja elinvoimatekijäksi. Tervehenkinen, kestäviä arvoja opettava koulu ja korkeatasoinen, käytännönläheinen koulutus- ja tutkimustoiminta on turvattava.

– Tampereen uudelta yliopistolta odotetaan paljon. Kansalaisjärjestöt ja harrastusseurat ovat tärkeitä, niiden toimintaa on tuettava, Tanus kirjoittaa.

Kansalaisten hyvinvointia ja alueen elinvoimaa voidaan Tanuksen mukaan edistää monin tavoin. Terveet kestävät arvot ja inhimillisyys velvoittavat siihen, että ensisijaisesti huolehditaan perustarpeista.

– Jokaisella on oltava koti, riittävä toimeentulo ja tarvittava hoiva. Tätä inhimillistä otetta tarvitaan kaikessa toiminnassa. Rohkeuden lisäksi myös investointeja harkittaessa, Tanus muistuttaa.

Ylös