Jussi Halla-aho on suosituin pj-ehdokas perussuomalaisten äänestäjien keskuudessa

17.5.2017 klo 10:14 Politiikka Samuli Rissanen

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on perussuomalaisten kannattajien keskuudessa suosituin ehdokas puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi, Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on perussuomalaisten kannattajien keskuudessa selvästi suosituin ehdokas puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Taloustutkimuksen tuoreen, vielä julkaisemattoman kyselyn mukaan Halla-ahoa kannattaa perussuomalaisten äänestäjistä 40 prosenttia ja Sampo Terhoa 26 prosenttia

Taloustutkimuksen tuoreen, vielä julkaisemattoman kyselyn mukaan Halla-ahoa kannattaa perussuomalaisten äänestäjistä 40 prosenttia ja Sampo Terhoa 26 prosenttia.

Muiden puheenjohtajaehdokkaiden kannatus on 9 prosenttia, ja 25 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen arvioi tulosta Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla.

– Tässäkin asiassa perussuomalaisten mielipiteet poikkeavat muun ­väestön näkemyksistä: muiden puolueiden äänestäjiltä kysyttäessä Terholla on yli kolme kertaa enemmän kannatusta kuin Halla-aholla, Rahkonen kirjoittaa.

Hänen mukaansa mielipidekyselyissä perussuomalaisten kannattajat ovat yleensäkin eri linjoilla kuin väestön enemmistö. Esimerkiksi nykyistä tiukemman maahanmuuttopolitiikan vaatiminen on tärkeä vaaliteema perussuomalaisten kannattajille mutta ei juuri muiden puolueiden äänestäjille.

 

Ylös