Hallitus etsii ratkaisua alkoholikiistaansa

30.5.2017 klo 09:25 Politiikka Samuli Rissanen

Hallituspuolueet käsittelevät tänään alkoholilain uudistamisesta noussutta kiistaa. Osalle keskustan kansanedustajista on vaikea hyväksyä vahvojen oluiden, lonkeroiden ja niin sanottujen limuviinojen myyntiä ruokakaupoissa.

Alkoholilain uudistamisesta juontunutta kiistaa yritetään tänään ratkoa hallituspuolueiden kesken. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmät kokoontuvat iltapäivällä ylimääräisiin kokouksiin, joissa ne käsittelevät alkoholilain sisältöä.

Kiistan ytimessä on vahvojen oluiden, lonkeroiden ja niin sanottujen limuviinojen myynnin salliminen ruokakaupoissa

Kiistan ytimessä on vahvojen oluiden, lonkeroiden ja niin sanottujen limuviinojen myynnin salliminen ruokakaupoissa. Vähittäismyynnissä sallittujen juomien alkoholipitoisuus nousisi nykyisestä 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin.

Osalle keskustan kansanedustajista on vaikea hyväksyä ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttirajojen nostoa.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi viime lauantaina Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa, että alkoholikiistan ratkaisun on löydyttävä tällä viikolla.

Alkoholilain höllentämisen on arvioitu lisäävän alkoholikuolemia ja poliisin työkuormaa.

 

 

Ylös