Suomi sai Tallinnan Viru-hotellilta 100-vuotislahjaksi oman huoneen

4.6.2017 klo 14:00 Ulkomaat Samuli Rissanen

Tallinnan tunnetuimpiin kuuluva maamerkki ja Viron suurin hotellikompleksi varaa satavuotiaan Suomen käyttöön oman huoneen uusista Suomi100-huoneistaan.

Yksi ikonisen hotellin 18. kerrokseen sisustetuista Suomi-aiheisista huoneista on suunniteltu yhdessä Suomen Tallinnan-suurlähetystön kanssa ja Original Sokos Hotel Viru varaa kyseisen huoneen täyttämään suurlähetystön arvovieraiden majoitustarpeita Suomen juhlavuoden ajaksi.

Arkkitehtonisesti näyttävä ja paraatipaikalla Tallinnan Toompeanmäellä sijaitseva Suomen Tallinnan-suurlähetystö symboloi maiden läheisiä poliittisia ja henkilökohtaisia siteitä. Lähetystö on aktiivinen kohtauspaikka suomalaisille ja virolaisille vaikuttajille ja siellä vierailee vuosittain kymmenittäin arvovieraita maiden välisiä asioita edistämässä.

Suomen juhlavuoden Viron päätapahtuma on 10.kesäkuuta, jolloin myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio matkustavat Tallinnaan Suomi 100-päivän juhlallisuuksiin

Näiden vierailujen synnyttämiä majoitustarpeita helpottaakseen varaa Viru-hotelli suurlähetystön käyttöön oman nimikkohuoneen.

Viru-hotellin ja Suomen ulkoministeriön välinen yhteys syntyi ensimmäisen kerran jo 60-70 -lukujen vaihteessa, jolloin hotellilla jo oli merkittävä rooli Suomen ja Viron diplomaattisten suhteiden luomisessa.

Suomen Viron suurlähettiläs Kirsti Narinen sanoo, että Viru-hotellin Suomen suurlähetystöhuone on hotellilta hieno ele maamme juhlavuonna, sillä kukapa ei haluaisi kertoa olevansa yöpynyt suurlähetystössä.

– Ele on hieno myös siksi, että Viru-hotellilla on Suomen diplomaattiseen läsnäoloon Virossa erityinen sidos: Viru-hotellin rakentamisen vuoksi Mustamäen Sütistetielle perustettiin vuonna 1969 Leningradin pääkonsulaatin alainen Suomen konsulipalvelupiste, mikä oli erittäin merkityksellinen siksi, että Viroa ei tuolloin ollut itsenäisenä valtiona olemassa, Narinen taustoittaa.

– Konsulipiste palveli aluksi hotellin suomalaisia rakentajia ja vuosien mittaan sieltä alettiin avata myös virolaisille ovia ulkomaille. Nyt tämä kehä kiertyy umpeen ’edustustomme’ avautuessa hienon huoneen merkeissä uudistettuun Viru-hotelliin, suurlähettiläs kertoo.

Suomen juhlavuoden Viron päätapahtuma on 10.kesäkuuta, jolloin myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio matkustavat Tallinnaan Suomi 100-päivän juhlallisuuksiin.

Presidenttipari osallistuu Soome 100 -ulkoilmakonserttiin Tallinnan Vapaudenaukiolla. Presidentti Niinistö pitää konsertin avauspuheen yhdessä Viron presidentin Kersti Kaljulaidin kanssa.

Lisäksi Jenni Haukio pitää avajaispuheen 100 esinettä Suomesta -näyttelyn avajaisissa Maarjamäen linnassa. Näyttely kertoo itsenäisen Suomen tarinan sadan esineen kautta.

Ylös