YLE:n kysely: Perussuomalaisten kannatus hienoisessa nousussa, vaikka ryhmä hajosi

22.6.2017 klo 08:59 Politiikka Samuli Rissanen

Gallup-ykkösenä jatkaa kokoomus 21,3 prosentin kannatuksella. Puolue on vetänyt kaulaa Sdp:hen ja keskustaan.

Ylen kesäkuun kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus vaikuttaa hieman kasvaneen edellisestä mittauksesta. Kannatus on kasvanut 0,7 prosenttiyksikköä ja on nyt 9,7 prosenttia.

Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon (jatkossa Sininen tulevaisuus) kannatus on kyselyn perusteella 2,3 prosenttia

Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon (jatkossa Sininen tulevaisuus) kannatus on kyselyn perusteella 2,3 prosenttia.

Mittauksen perusteella kolmen kärjessä on tapahtunut muutoksia: Kokoomus (21,3) johtaa, SDP (17,1) kiilasi toiseksi ja keskusta (17,0) putosi kolmanneksi.

Vihreiden kannatus (15,1) on pysynyt toukokuun huippulukemissa ja vasemmistoliiton kannatus on tasan kahdeksan prosenttia. Kristillisdemokraattien kannatus on 3,7 ja RKP:n neljä prosenttia.

Kesäkuun kannatusmittaus tehtiin edelliskertoja lyhyemmässä ajassa ja otos on 1 710 henkilöä pienempi kuin toukokuun mittauksessa. Taloustutkimus haastatteli 1 213 henkilöä 13. ja 20. kesäkuuta välisenä aikana. Kantansa ilmoitti 65 prosenttia haastatelluista.

Niin ikään tänään julkaistussa Helsingin Sanomien teettämässä gallup-kyselyssä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kannatus olisi 6,1 prosenttia ja eduskuntaryhmästä eronneella ryhmällä Sinisellä tulevaisuudella, jota ensin kutsuttiin Uudeksi vaihtoehdoksi, 3,9 prosenttia

HS-gallupin suorittanut Kantar TNS teki valtaosan haastatteluista ennen perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista kahteen osaan. Sen jälkeen kerättiin noin 400 haastattelua, joita hyödynnettiin Sinisen tulevaisuuden kannatuksen arvioimisessa.

 

Ylös