Kristillisdemokraatit saa aidon varapuheenjohtajakisan elokuun puoluekokouksessa – Tommy Björkskog ja Sauli Ahvenjärvi eivät enää ehdolla

3.7.2017 klo 17:18 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee elokuussa Seinäjoella puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. Ehdolla on jo seitsemän kandidaattia. Nykyisistä varapuheenjohtajista jatkokaudelle hakee tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Sari Tanus.

KD:n varapuheenjohtajistosta Tommy Björkskog ja Sauli Ahvenjärvi eivät tavoittele enää jatkokautta.

Seinäjoen puoluekokoukseen 18.–19. elokuuta saadaan kuitenkin aito kisa, sillä KD:n kolmen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee peräti seitsemän ehdokasta. He ovat Pirkka Aalto Kemijärveltä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Riitta Kuismanen Pirkkalasta, Tomi Kuosmanen Jyväskylästä, Santi Martinez Helsingistä, Sari Tanus Tampereelta sekä Tiina Tuomela Vantaalta.

Seinäjoen puoluekokoukseen 18.–19. elokuuta saadaan kuitenkin aito kisa, sillä KD:n kolmen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee peräti seitsemän ehdokasta.

– Kiitän kaikkia Kristillisdemokraattien aktiiveja hienosta varapuheenjohtajakaudesta, 1. varapuheenjohtaja Björkskog sanoo.

– En kuitenkaan hae jatkoa. Pitkään harkittuani päätin, etten asetu enää ehdolle. Päätökseni takana ei ole turhautumista tai kritiikkiä muuta puoluejohtoa kohtaan. Syyt ovat henkilökohtaiset, Björkskog jatkaa.

Hän sanoo, että kaksivuotiskausi puheenjohtajistossa oli sekä mielenkiintoinen että opettavainen.

–  Haastavan työn ja varapuheenjohtajan tehtävien yhdistäminen on kuitenkin sellainen paketti, että voimavarani eivät juuri nyt riitä siihen. Haluan hoitaa minulle annetut tehtävät hyvin.

Björkskog kiittää kaikkia niitä, jotka ovat lähestyneet häntä ja ilmaisseet toiveen jatkokaudesta.

– Minulla on vielä paloa ja intoa kehittää suomalaista kristillisdemokratiaa ja aion jatkaa puoluevaikuttajana ainakin kuntatasolla.

Björkskog sanoo uskovansa ja toivovansa, että hänen paikalleen puoluejohtoon valitaan nuori tai nuorekas innovatiivinen ihminen.

– Toivon, että uusi varapuheenjohtaja haluaa olla mukana rakentamassa Suomen Kristillisdemokraateista vielä inhimillisempää ja vaikuttavampaa puoluetta.

Myöskään 2. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei jatka puheenjohtajistossa.

– Minut valittiin Rauman kaupunginvaltuustossa sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi, ja haluan panostaa aikaani tuohon tehtävään, ylipettajana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimiva Ahvenjärvi sanoo.

Ahvenjärvi oli kansanedustajana 2011–2015, muttei päässyt toiselle kaudelle eduskuntaan.

– Palo politiikkaan on kuitenkin jäljellä, hän sanoo. Hän jatkaa KD:n ajatushautomo Kompassin toiminnassa.

 

IMG_7215

Sauli Ahvenjärvi tuli valituksi Rauman kaupunginvaltuuston sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi. – En hae nyt jatkokautta varapuheenjohtajana Kristillisdemokraateissa, Ahvenjärvi kertoo. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Kdlehti.fi on heinäkuun ajan kesätauolla. Varapuheenjohtajaehdokkaat esitellään elokuun alussa kdlehti.fi-verkkolehdessä.

 

 

 

Ylös