Puolueilla yhteinen huoli vaaliväsymyksestä-puoluesihteerit kokoontuvat pohtimaan vaalisumaa

10.8.2017 klo 13:44 Politiikka Samuli Rissanen

Puoluesihteerit kokoontuvat keskustelemaan tulevista vaaleista. Seuraavan kahden vuoden aikana on tarkoitus järjestää presidentinvaalit, maakuntavaalit, eduskuntavaalit ja eurovaalit.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska on kutsunut eduskuntapuolueiden puoluesihteerit koolle keskustelemaan tulevasta vaalisumasta. Lokakuusta 2018 seuraavaan touko-kesäkuuhun on tiedossa kolmet vaalit eli maakuntavaalit, eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit.

Lokakuusta 2018 seuraavaan touko-kesäkuuhun on tiedossa kolmet vaalit eli maakuntavaalit, eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit

Ovaska haluaa kuulla puolueiden näkemykset tulevaan vaalisumaan. Toukokuussa puoluesihteereistä koostunut työryhmä jätti raporttinsa vuonna 2019 pidettävien eduskuntavaalien ja eurovaalien yhdistämisestä. Se ei ollut yksimielinen, vaan Sdp, Rkp ja kristillisdemokraatit vastustivat yhdistämistä.

Ovaskan mukaan huoli äänestysprosentista ja vaaliväsymyksestä on yhteinen. Lisäksi lokakuussa 2018 järjestettävät maakuntavaalit ovat historian ensimmäiset, jolloin niiden järjestämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Puoluesihteerit tapaavat 30. elokuuta oikeusministeriössä.

Ylös