Kansantalouden tuotanto notkahti kesäkuussa

15.8.2017 klo 10:03 Kotimaa Samuli Rissanen

Koko alkuvuoden ripeästi kasvanut kansantalouden tuotanto kääntyi kesäkuussa laskuun.

Kausitasoitettu tuotanto laski Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuoden 2017 kesäkuussa 1,5 prosenttia edelliskuukaudesta. Työpäiväkorjattu tuotanto oli myös 0,5 prosenttia alemmalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Kausitasoitetun bruttokansantuotteen ennakoidaan laskeneen huhti-kesäkuussa 0,5 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä

Alkuvuonna Suomen kansantalous on kasvanut ripeää, noin kolmen prosentin tahtia vuositasolla. Vielä toukokuussa työpäiväkorjattu tuotanto nousi Tilastokeskuksen tarkentuneiden tietojen mukaan 2,8 prosenttia edellisvuoden toukokuusta.

Kausitasoitetun bruttokansantuotteen ennakoidaan laskeneen huhti-kesäkuussa 0,5 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Vuoden takaiseen verrattuna pysyttiin kuitenkin kasvu-uralla: Työpäiväkorjatun sarjan mukaan bkt oli 1,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaa neljännestä ylemmällä tasolla.

 

Ylös