”Missä KD-ehdokas, siellä äänet” – Puoluesihteeri Asmo Maanselkä vauhdissa Seinäjoen puoluekokouksessa

18.8.2017 klo 13:31 Politiikka Kristiina Kunnas

– Puoluesihteerille mikään ei ole makeampaa kuin vaalivoitto, ja nyt sellainen todella saatiin kuntavaaleissa, hehkutti puoluesihteeri Asmo Maanselkä. Hän esitteli puolueen toimintakertomusta Seinäjoen puoluekokouksessa.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä esitteli puolueen toimintakertomuksen kokousväelle.

Räväköistä kommenteistaan tunnettu Maanselkä oli nytkin vedossa.

– Joku toivoi meille kituville jo armokuolemaa, muistutti Maanselkä Kristillisdemokraattien pimeimmistä hetkistä ja kirvelevimmistä kommenteista.

Kuntavaalit oli valtaisa ponnistus. Vaikka henkilökuntaa jouduttiin eduskuntavaalien jälkeen karsimaan, kykeni puoluetoimisto vetämään hyvät vaalit. Ehdokkaita saatiin ennätysmäärä, lähes 2 000, ja valtuutettuja 316. Myös valtuutettujen määrä kasvoi, vaikka monella paikkakunnalla olivat valtuustojen koot kutistuneet.

– Kiitän teitä aivan kaikkia! Missä KD-ehdokas, siellä ääniä, Maanselkä lausui.

Rakennamme tätä yhteiskuntaa kestävälle lähimmäisyydelle, ja menemme voittoisiin eduskuntavaaleihin 2019

– 316 pelasti meidät jälleen, sanoi Maanselkä, viitaten Uuden testamentin ”pikkuevankeliumiin”, eli Johanneksen evankeliumin tunnettuun kohtaan 3:16.

Kylmä suihku kuitenkin odotti kesän korvalla.

– Luulin, että puolue lähtisi tosi kovaan nousuun kuntavaalien jälkeen. Mutta niin ei käynyt, vaan mediatilan ottivat muut, Maanselkä muistutti alkukesän hallituskriisistä.

Perussuomalaiset hajosi ja hallitukseen jäi Uusi vaihtoehto / Sininen tulevaisuus -ryhmä, mukanaan entinen puheenjohtaja Timo Soini.

– Valtaan takertuu pahinkin populisti, Maanselkä lausui suorin sanoin.

Maanselkä kuitenkin haluaa taistella kannatuksen nousun puolesta, vaikka se kävisikin hitaasti ja työläästi.

– Haluan, että etenemme vaikka hitaan Narvan marssin tahtiin. Rakennamme tätä yhteiskuntaa kestävälle lähimmäisyydelle, ja menemme voittoisiin eduskuntavaaleihin 2019, Maanselkä päätti puheensa.

Ylös