Puheenjohtaja Sari Essayah valittiin yksimielisesti uudelle kaudelle

18.8.2017 klo 17:18 Politiikka Kristiina Kunnas

– Lähden innolla tähän tulevaan kauteen puheenjohtajana. Olemme pieni puolue, jolla on paljon potentiaalia ja suuri tehtävä, Essayah sanoi uudelleenvalintansa jälkeen.

Seinäjoen puoluekokous valitsi Sari Essayah’n yksimielisesti Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi uudelle kaksivuotiskaudelle.

– On tärkeää saada olla satavuotiaan Suomen juhlavuonna tekemässä Kristillisdemokraattien politiikkaa ja täyttämässä arvojemme mukaista tehtävää. Maamme ja näiden arvojen vuoksi edelliset sukupolvet ovat olleet valmiit ja jopa joutuneet uhraamaan henkensä, puheenjohtaja Sari Essayah kertoi kdlehti.fi-verkkolehdelle.

On tärkeää saada olla satavuotiaan Suomen juhlavuonna täyttämässä arvojemme mukaista tehtävää.

– Nyt on sitten seuraava suuri haaste: vaalivoitto eduskuntavaaleissa, Essayah kiteytti tulevaisuudentavoitteensa.

Uudelleenvalintansa jälkeen niin Essayah kuin koko puoluekokousväkikin kuuntelivat hyvin tarkkaavaisesti viihdyttävän varapuheenjohtajien vaalikeskustelun, jossa puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala haastatteli ehdokkaat ja asetti nasevia ja yllättäviäkin kysymyksillä.

– Nyt on mielenkiintoista seurata, keistä tulee uusi puheenjohtajistotiimi, sanoi Essayah varapuheenjohtajavaalin ääntenlaskun aikana.

KD:n puoluekokous valitsee kolme varapuheenjohtajaa. Aiemmista jatkokaudelle haki ainoastaan kansanedustaja Sari Tanus. Hänen lisäkseen vaalissa oli kuusi muuta ehdokasta.

 

 

Ylös