Kristillisdemokraattien kansanedustajat vaativat saattohoitolakia

29.8.2017 klo 15:22 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit vaativat saattohoitolakia ja sen rahoitusta budjettiin jo ensi vuodelle.

Kristillisdemokraattien mielestä Suomeen tarvitaan saattohoitolaki, joka takaa laadukkaan palliatiivisen hoidon ja saattohoidon kaikille tarvitseville.

Kristillisdemokraattien mielestä hyvä saattohoito on ihmisoikeuskysymys

Oulussa kesäkokoustaan pitävät Kristillisdemokraattien kansanedustajat edellyttävät, että hallitus antaa kattavan saattohoitolain jo tällä vaalikaudella.

– Esitämme myös, että hallitus huomioi saattohoidon kehittämistarpeen jo ensi vuoden budjettiesityksessään. Esitämme budjettirahoitusta saattohoidon kehittämiseen ja toivomme hallitukselta tukea esityksellemme, kansanedustajat vetoavat.

Kristillisdemokraattien mielestä hyvä saattohoito on ihmisoikeuskysymys.

Ryhmän mukaan Suomessa ollaan edelleen kohtuuttomasti jäljessä eurooppalaisesta tasosta. Viime vuosina saattohoidon tilanne on kohentunut isoissa kaupungeissa, mutta eri paikkakuntien välinen tasoero on merkittävä.

– Terveyskeskusten vuodeosastojen edellytyksiä antaa hyvää saattohoitoa on parannettava varaamalla sopivia tiloja ja riittävästi henkilökuntaa. Potilaiden toivetta saada kuolla kotona on kunnioitettava tarjoamalla omaishoitajille riittävästi tukea ja lääketieteellistä apua saattohoitoon, KD:n kansanedustajat vaativat.

Ylös