Eduskunnan liikuntapäivä tanssitti ja liikutti Eläintarhan kentällä – punkki esti Peter Östmanin urheilun

7.9.2017 klo 12:59 Politiikka Kristiina Kunnas

Hallitus voitti köydenvedon oppositiota vastaan, mutta Eläintarhan kentällä vastakkainasettelu unohdettiin. Eduskunnan väki saatiin tanssimaan, palloilemaan ja Sari Essayah’n kävelykouluun.

Olympiaurheilija-Sarit Multala ja Essayah (oikealla) muodostivat kansantanssiparin, ja vauhdikasta olikin. Eduskunnan liikuntapäivää vietettiin legendaarisella Eläintarhan urheilukentällä. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kansantanssi oli liikuntapäivän ensimmäinen rasti. Se alkoi hyvässä ohjauksessa sujua yllättävän hienosti, vaikka aluksi olikin nähtävissä pientä hapuilua. Tanssin jälkeen siirryttiin frisbeegolfiin, jalkapalloiluun Silvia Modigin valmennuksessa nurmelle sekä Sari Essayah’n kävelykouluun takasuoralle.

Salibandytreenit odottavat vielä hetken, sillä Jukka Salmen olkapää operoitiin kesällä. Tällä kertaa KD:n eduskuntaryhmässä työskentelevä Salmi tyytyi valokuvaukseen ja jätti urheilun väliin. (Kuva Kristiina Kunnas)

Tunnelma syksyisessä pilvipoudassa on mahtava. Eduskunnan työntekijät ja kansanedustajat ovat siirtyneet Arkadianmäeltä Eläintarhan kentälle kävellen Töölönlahden rantamaisemissa.

– Hauskaa tämä on, nauraa hockey-mammana tunnettu Sari Tanus jalkapallotreenissä.

Tanus rakastaa musiikkia ja salsaa sekä muuta tanssimista, jossa koko keho saa olla liikkeessä.

Yks, kaks, kol, nel, kumarrus! Kansantanssiparina poliittinen sihteeri, päätoimittaja Esa Erävalo ja espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Olimmeko me ainoa miespari, kysyy kansanedustaja Antero Laukkanen, joka sai kansantanssissa parikseen oman ryhmän poliittisen sihteerin, päätoimittaja Esa Erävalon.

Kentän kahvilassa hieman huolestunut ilme kasvoillaan on eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman. Hänellä oli tarkoitus osallistua liikuntapäivään, mutta tulomatka kentälle muutti suunnitelmat.

Löysin jalastani punkin. Sain sen irti, mutta ei siinä kyllä kaikkia jalkoja ollut jäljellä. – Peter Östman

– Löysin jalastani punkin. Sain sen irti, mutta ei siinä kyllä kaikkia jalkoja ollut jäljellä. Montako paria niitä oikein on, Östman kyselee.

Punkin jalastaan löytänyt Peter Östman joutui jättämään urheilun väliin ja lähtemään lääkärin pakeille. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kuultuaan, että jalkapareja on kolme ja lisäksi pää sekä tuntosarvet, hän huolestuu entisestään.

– Vielä olen elossa. Mutta nyt kyllä harmittaa, Östman sanoo ja lähtee lääkärikäynnille.

Liikuntapäivä jatkuu maastopyöräilyllä sekä jalkapallolla, johon ainakin Esa Erävalo osallistuu.

Sari Essayah ja koko eduskuntaryhmä haluavat säilyttää myös tänä vuonna liikunnallisimman ryhmän asemansa, jonka Eduskunnan urheilukerho sille antoi.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on kuullut huhuja siitä, että pokaali haluttaisiin kaapata siltä pois. Essayah’n ohella Eduskunnan urheilukerhon johtokunnassa on KD:n ryhmäkansliasta myös lainsäädäntösihteeri, triathlonisti, hiihtäjä ja suunnistaja Johanna Kosunen.

Kävellen takaisin Arkadianmäelle: Antero Laukkanen, Sonja Falk ja Sari Essayah. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä – eduskunnan liikunnallisin 2016

Sari Essayah on ikiliikkuja, kävelyn maailman- ja euroopanmestari, Päivi Räsänen himohiihtäjä, Peter Östman liikkuu mielellään nopeilla välineillä kuten autoilla ja veneillä sekä ulkoilee Luca-koiransa kanssa, Sari Tanus on hockey-mamma eli huippukiekkoilijoiden äiti ja aktiiviliikkuja ja tanssija, Esa Erävalo on jalkapalloilija, Antero Laukkanen kävelee ja ui, Merja Eräpolku on kuntoilija, Sonja Falk tykkää vaeltamisesta ja puutarhaliikunnasta, Jukka Salmi pelaa salibandya, Johanna Kosunen kilpailee hiihdossa, suunnistuksessa ja triathlonissa, lisäksi ryhmässä harrastetaan kuntonyrkkeilyä, kehonhuoltoa, lentopalloa, koripalloa, maratoneja ja puolimaratoneja, uimista sekä lasten ja lastenlasten kanssa riehumista.

Eduskunnan väki käsi kädessä – tätä ei monesti näe! Eduskunnan liikuntapäivä Eläintarhan kentällä alkoi kansantanssilla. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös