Essayah veti kävelykoulun eduskunnan liikuntapäivässä – ”Kävelyn voi aloittaa vuosien liikkumattomuudenkin jälkeen”

7.9.2017 klo 13:15 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kävelyn voi aloittaa vaikka vuosien liikkumattomuuden jälkeen, mainosti entinen kilpakävelijä ja nykyinen ikiliikkuja Sari Essayah pitäessään kävelykoulun Eläintarhan kentän takasuoralla.

Liikuntapäivässä saattoi osallistua myös jalkapallotreeniin, frisbeegolfiin sekä maastopyöräilyyn. Väki siirtyi Eduskuntatalolta kävellen legendaariseen urheilupyhättöön Eläintarhan kentälle Nordenskiöldinkadun ja Vauhtitien kulmaukseen.

Eduskunnan liikuntapäivä alkoi köydenvedolla hallituksen ja opposition välillä. Se toteutettiin Eduskuntatalolla. Hallitus voitti kisan 2-0.

Kansanedustaja ja Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah näyttää mallia venyttelystä. Essayah’n kävelykoulu toteutetaan Eläintarhan kentän takasuoralla.

– Kävely on turvallinen laji, mutta ainakin akillesjänteet ja reidet kannattaa venytellä ensin, Essayah opastaa koululaisiaan.

Älkää nytkyttäkö, vaan tasainen, rauhallinen venytys!

Alkuverryttelyn kansanedustajat ja eduskunnan muut työntekijät saivat kansantanssitreenissä Eläintarhan kentän viheriöllä. Posket ovat jo punaiset ja tunnelma korkealla.

– Omasta liikkuvuudesta on kiinni, miten syvän venytyksen tekee. Älkää nytkyttäkö, vaan tasainen, rauhallinen venytys! Vaikka 15–20 sekuntia ensin, Essayah valmentaa.

Sarit Multala ja Essayah, entisiä olympiaurheilijoita kumpainenkin, muodostivat vauhdikkaan parin kansantanssitreenissä, jolla eduskunnan liikuntapäivä aloitti Eläintarhan kentällä. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös