Peter Östman KD-Kompassi-haastattelussa EU:n liittovaltiokehityksestä: ”Emme voi lainkaan hyväksyä vallan keskittymistä Brysseliin”

23.9.2017 klo 11:38 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman torjuu kovin sanoin EU:n syventymiskehityksen. – Emme voi lainkaan hyväksyä vallan keskittymistä Brysseliin ja Junckerin liittovaltiokehitystä, Östman sanoo KD-Kompassi -haastattelussa.

– Alussa Suomi oli nettosaaja. Saimme enemmän tukea kuin maksoimme. Laajentumisen myötä meistä on tullut maksajia, Peter Östman muistuttaa KD-Kompassi -haastattelussa lauantaina Radio Deissä.

– Suomi on silti hyötynyt EU-jäsenyydestä – mutta nyt en puhu EMU- ja eurojäsenyydestä, Östman jatkaa.

Alussa Suomi oli nettosaaja. Saimme enemmän tukea kuin maksoimme. Laajentumisen myötä meistä on tullut maksajia.

Östman tyrmistyi Jean-Claude Junckerin syyskuussa pitämästä EU:n linjapuheesta.

– Emme voi hyväksyä tätä liittovaltiokehitystä! Se tarkoittaisi meidän oman päätösvaltamme vähenemistä, ja vallan keskittymistä yhä enemmän Brysseliin. Se ei ole lainkaan se, mitä Suomen Kristillisdemokraatit haluavat, Östman toteaa.

Hän kertoo haastattelussa myös sen, miten Kristillisdemokraatit on valmistautunut syksyn istuntokauteen. Osallistuminen alkoholiuudistus-keskusteluun sekä KD-eduskuntaryhmän tekemä vaihtoehtobudjetti ovat syksyn tärkeitä aiheita.

Östmania Radio Dein KD-Kompassi -ohjelmassa haastattelee hallintopäällikkö Ismo Portin. Ohjelman voi jälkikuunnella Kristillisdemokraattien kotisivuilta kd.fi sekä täällä

Peter Östman KD-Kompassissa, Radio Dei, la 23.9. klo 12.50. Jälkikuuntele kotisivuilla kd.fi.
Ylös