KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä tyytyväinen: – Sauli Niinistön tukiyhdistys kerännyt jo 156 000 kannattajakorttia

25.9.2017 klo 12:38 Politiikka Kristiina Kunnas

Sauli Niinistön uudelleenvalintaa tukeva kansanliike onnistui keräämään jo 156 000 kannattajakorttia. – Niiden kerääminen on työlästä, joten tämä on melkoinen määrä näin lyhyessä ajassa, KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä toteaa.

Maanantaina puoliltapäivin uutisoitiin, että presidentti Sauli Niinistön uudelleenvalintaa ajava kansanliike on onnistunut keräämään 156 000 kannattajakorttia.

– Tiedän, miten aikaavievää korttien kerääminen turuilla ja toreilla on, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo.

– Tällainen määrä enteilee sitä, että Niinistö voisi voittaa vaaleissa jo ensimmäisellä kierroksella, hän jatkaa.

Kristillisdemokraatit ei asettanut presidentinvaaleihin omaa ehdokasta, vaan päätyi elokuun puoluekokouksessaan Seinäjoella suosittamaan jäsenistölleen Sauli Niinistön jatkokautta puuhaavan kansanliikkeen tukemista.

Korostan, että vaikka Kristillisdemokraatit oli ensimmäisenä puolueena suosittamassa kansanliikkeen tukemista, tämä ei ole kuitenkaan yhden tai kahden puolueen projekti. Mukana on jo nyt kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolueista ja eri puolilta Suomea.

– Joten kaikki, jotka kokevat kampanjoinnin omaksi asiakseen, voivat nyt lähteä vaaleihin mukaan auttamaan Niinistön uudelleenvalintaa, Maanselkä kannustaa.

Jos ja kun joku kristillisdemokraatti ei ole varauksetta kokoomustaustaisen Niinistön tukija, mikä silloin neuvoksi?

– Vapaus vallitkoon ja jokainen tehköön omantuntonsa mukaan, Maanselkä kehottaa.

Maanselkä muistuttaa, että Kristillisdemokraattien puoluekokous ainoastaan suositti kannattamaan kansanliikkeen tukemista.

– Olemme halunneet mahdollistaa, että näin voi lähteä mukaan kampanjaan, toteaa Maanselkä.

Häneen voi olla yhteydessä halutessaan lähteä vaalitalkoisiin Niinistön uudelleenvalinnan puolesta.

– Korostan, että vaikka Kristillisdemokraatit oli ensimmäisenä puolueena suosittamassa kansanliikkeen tukemista, tämä ei ole kuitenkaan yhden tai kahden puolueen projekti. Mukana on jo nyt kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolueista ja eri puolilta Suomea.

– Moni toivoo sitä, että Niinistö tulisi valituksi ensimmäisellä kierroksella.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä: [email protected]

Puheenjohtaja Sari Essayah oli presidenttiehdokkaana 2012, mutta ei lähtenyt nyt ehdolle haastamaan istuvaa presidenttiä. Seinäjoen puoluekokous linjasi, että KD suosittaa jäsenistölleen presidentti Sauli Niinistön jatkokautta puuhaavan kansanliikkeen tukemista. Kannattajakorttia allekirjoittamassa kansanedustaja Peter Östman, puoluesihteeri Asmo Maanselkä, puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah sekä kansanedustaja Antero Laukkanen. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös