Essayah vaatii hallitukselta liikuntapoliittista selontekoa: ”Lisää liikuntaa kaikille ja kilpaurheilulle tulevaisuus”

26.9.2017 klo 17:27 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah penäsi urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terholta kattavaa liikuntapoliittista selontekoa budjetin lähetekeskustelussa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsen Sari Essayah vaatii hallitukselta kattavaa liikuntapoliittista selontekoa.

Essayah muistutti eduskunnassa, että liikunnan ja urheilun järjestökentässä on meneillään historiallisen suuri uudistus, kun kunto- ja terveysliikunta sekä kilpa- ja huippu-urheilu ovat siirtyneet uuden Suomen Olympiakomitean alaisuuteen.

– Selonteossa on luotava katse tulevaisuuteen ja linjattava, miten saamme lisää liikuntaa kaikille ja turvattua kilpa- ja huippu-urheilun tulevaisuuden

– Nyt on paikallaan arvioida urheilun rahoitusjärjestelmä, ministeriön rooli kriteerejä asettavana ja arvioivana tahona sekä valtion liikuntaneuvoston asema ja hallinnollinen paikka, Essayah sanoo.

Samassa yhteydessä on hänen mukaansa varmistettava Veikkauksen tulevaisuus suomalaisen liikunta- ja urheiluelämän merkittävimpänä tukijana.

– Selonteossa on luotava katse tulevaisuuteen ja linjattava, miten saamme lisää liikuntaa kaikille ja turvattua kilpa- ja huippu-urheilun tulevaisuuden,  Essayah kiteyttää.

Ylös