Oppositio jättää välikysymyksen raideliikenteestä

27.9.2017 klo 09:50 Politiikka Samuli Rissanen

Oppositio jättää SDP:n johdolla hallitukselle välikysymyksen rautateiden henkilöliikenteen avaamisesta kilpailulle.

Koko oppositio yhtyy suurimman oppositiopuolue SDP:n johdolla välikysymykseen raideliikenteestä ja valtion omistajaohjauspolitiikasta.

Opposition mielestä hallitus on jakanut eduskunnalle niukasti tietoa suunnitelmastaan. Oppositio on skeptinen sen suhteen, lisääkö hallituksen kilpailutukseen valitsema malli liikennettä, laskeeko se lipunhintoja tai tuoko malli edes valtiolle lisätuloja.

Aikeet VR:n pilkkomisesta ja matkustajaliikenteen avaamisesta kilpailulle ovat saaneet alusta lähtien kovaa kritiikkiä oppositiopuolueilta ja alan työntekijäjärjestöiltä

Oppositio jättää välikysymyksen tänään keskiviikkona, jonka jälkeen hallituksella on kaksi viikkoa aikaa vastata siihen. Eduskuntakäsittelyn päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Hallitus kertoi elokuussa suunnitelmista avata VR:n henkilöliikenne asteittain kilpailulle seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin johdolla valmistellussa uudistuksessa VR:stä suunnitellaan eriytettäväksi kolme yhtiötä, jotka olisivat kalustoyhtiö, kunnossapitoyhtiö sekä kiinteistöyhtiö.

Aikeet VR:n pilkkomisesta ja matkustajaliikenteen avaamisesta kilpailulle ovat saaneet alusta lähtien kovaa kritiikkiä oppositiopuolueilta ja alan työntekijäjärjestöiltä.

Ylös