Espoon Kristillisdemokraatit haluaa Espooseen parisuhdesetelin

25.10.2017 klo 16:00 Politiikka KD Lehti

Espoon Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä esittää Espoolle uutta parisuhdeseteliä täydentämään kaupungin perhepalveluita. Parisuhdeseteliä voisi käyttää parisuhdeleireihin ja parisuhdevalmennuksiin. Setelin arvo olisi 300 euroa.

Parisuhdeseteli suunnattaisiin erityisesti alaikäisten lasten huoltajille.

Kun eletään ruuhkavuosia ja lapset ovat pieniä, niin pienikin tuki ja opastus vievät eteenpäin ja auttaa jaksamaa

–  Hyvin voivat perheet ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta ensisijaisen tärkeitä. Usein parisuhteen hyvään hoitoon tarvitaan vain pieni sysäys oikeaan suuntaan. Tai, kun eletään ruuhkavuosia ja lapset ovat pieniä, niin pienikin tuki ja opastus vievät eteenpäin ja auttaa jaksamaan, espoolainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen kertoo.

Hän uskoo vakaasti, että tällainen uusi parisuhdeseteli lisää perheiden hyvinvointia, vähentää avioeroja ja tuo pitkällä aikavälillä säästöjä.

Espoon kristillisdemokraatit muistuttavat, että Suomessa on erinomaisia palveluja tarjolla perheille, mutta usein ne jäävät käyttämättä varojen puutteen vuoksi. Parisuhdeseteli antaisi mahdollisuuden osallistua ja rohkaistua.

Espoossakin ensimmäisestä solmitusta avioliitosta eroaa yli puolet (52 prosenttia) pareista. Ero otetaan useimmiten 30-39 vuoden iässä. Monta eroa voitaisiin välttää tällä kohdistetulla tuella. Parisuhdeleirit ovat tuoneet monelle uuden mahdollisuuden.

– Tukemalla parisuhteita autamme myös lapsia. Siten huostaanottojen ja lasten sijoitusten määrää voidaan saada laskemaan, Espoon kristillisdemokraatit muistuttavat.

Ylös