KD:n eduskuntaryhmä liikunnallisin

15.11.2017 klo 14:10 Kotimaa Esa Erävalo

KD:n eduskuntaryhmä sai liikkuvimman ryhmän kiertopalkinnon toista kertaa peräkkäin.

Eduskunnan liikuntapäivään osallistui neljä viidestä KD:n kansanedustajasta, joten osallistumisprosentti oli ylivoimainen 80%. KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vastaanotti tänään liikunnallisimman eduskuntaryhmän palkinnon Eduskunnan urheilukerhon (EUK) puheenjohtajalta Kari Uotilalta.

Urheilukerhon vuosikokouksessa ilmoitettiin myös Pohjoismaiden parlamenttien välisen liikuntamaaottelun voittaja. Voittaja oli Suomen eduskunta, jonka henkilöstöstä 34,6% teki liikuntaviikon aikana eniten puolen tunnin hikiliikuntasuorituksia. Kaikkiaan 1123 henkilöstöstä 389 henkilöä teki yhteensä 2293 liikuntasuoritusta.

– Tanskassa osuus oli 21,8%, Norjassa 14,2% ja Ruotsissa 7,2%. Kun haastoimme muut pohjoismaiset parlamentit, tarkoitus oli kannustaa entistä useampaa liikkumaan. Liikkumattomuuden kustannukset Suomessa arvioidaan kahdeksi miljardiksi euroksi vuodessa, totesi Kari Uotila.

Kansanedustajien harrastamista liikuntalajeista suosituimmat olivat juoksu ja kävely.

Kansanedustajien harrastamista liikuntalajeista suosituimmat olivat juoksu ja kävely. Toiseksi suosituimpaan ryhmään kuuluviat kuntosali, vesiliikunta, jumppa ja pyöräily. Joitain mainintoja saivat jalkapallo, futsal, tanssi, salibandy ja nyrkkeily.

Liikuntamaaottelun viikon suorituksissa eduskuntaryhmistä parhaiten pärjäsi Uotilan oma ryhmä, eli Vasemmiston eduskuntaryhmä.

– Toivottavasti tästä tulee perinne, mutta myös muita haastekampanjoita voitaisiin järjestää työyhteisöjen liikuttamisesta, esimerkiksi Helsinki voisi haastaa Tukholman, Espoo Vantaan jne. ehdotti Kari Uotila.

Ylös