Päivi Nerg johtamaan sote-ja maakuntauudistuksen toimeenpanoa

23.11.2017 klo 14:31 Politiikka Samuli Rissanen

Hallitus on nimittänyt sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Nerg siirtyy valtiovarainministeriöön johtamaan maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa.

Hallitus on nimittänyt sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi valtiovarainministeriöön.

Lähivuosina hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuvat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen.

Nergin mukaan isot uudistukset ja koko julkisen hallinnon ja valtion hallinnon kehittäminen ovat erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. – Päivi Nerg

– On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen, Nerg toteaa.

Maakunta- ja sote-uudistuksen lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa julkisen hallinnon digitaalisuuden edistäminen, valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen sekä julkisen hallinnon toimintatapojen ja ohjauksen muutosten johtaminen.

Virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen hakemusta. Aikaisemmin tehtävää on hoitanut vuodenvaihteessa oikeuskansleriksi siirtyvä Tuomas Pöysti.

Nerg aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Ylös